Lángosom recept

A Lángosom hozzávalói:
50 dkg finomliszt,
5 dkg friss élesztõ,
2 teáskanál cukor,
3 gerezd fokhagyma,
1 dl tej,
2 dl kefír, esetleg joghurt,
kevés zsír
2 teáskanál só,
1 mokkáskanál törött bors,
olaj .


A Lángosom elkészítési módja:
A langyos tejet simára keverjük a szétmorzsolt élesztõvel és a cukorral. A már felfutott élesztõs tejet hozzáadjuk a liszthez, majd az aludttejjel, a sóval, a borssal és a zúzott fokhagymával alaposan összegyúrjuk. A tésztát jól kidolgozzuk. Lisztezett deszkán, kelesztés nélkül, vékonyra kinyújtjuk, majd rákenjük a zsírt, és úgy csavarjuk fel, mint a rétest szokás. Tiszta konyharuhával letakarva, langyos helyen 40 percig pihentetjük. Ezután újra kinyújtjuk, de fél centi vastagra. Nagyobb pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk, olajos kézzel kissé széthúzogatjuk, és bõ, forró olajban mindkét oldalán pirosra sütjük.


Kategória: Kenyerek, péksütemények receptjei


A lángosom elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook