Lángoska recept


1 kg liszt
1 csomag élesztő
fél liter tej
1 dl olaj
5 szem közepes burgonya
1 tk só
3 tk cukor
A Lángoska elkészítési módja:
A lisztben a sót, a főtt áttört burgonyát elmorzsoljuk. 1 dl langyos lejben egy kevés cukorral az élesztőt felfuttatjuk. A maradék cukrot és tejet, olajat a felfuttatott élesztőt a liszthez adjuk, amit beleteszünk a kenyérsütő gépbe, és a 8-as programot elindítjuk. mikor letelt a 1,5 óra és megkelt a tészte a gyúródeszkára kiborítjuk, és 1 cm vastagra kinyújtjuk, majd nagy szaggatóval kiszaggatjuk. kicsit széthúzgáljuk és bő forró olajban megsütjük.
ezt meg is lehet tölteni amivel csak akarod
kolbásszal, sajtal sonkával, gombával stb...
Kategória: Kenyerek, péksütemények receptjei
A receptet beküldte: e799f80651, 2009. szept. 29. 18:25
A lángoska elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.