Lakásvásárlás a válság idején? (beszélgetős fórum)
Hali mindenkinek!
Lakásvásárláson gondolkozunk a párommal, és választ, tanácsot szeretnénk kérni tőletek (a kiszemelt lakás paraméterei1,5-2 szoba, -45-60nm között, és árfekvésüket tekintve 6-7 mft körül alakulnak). A kérdések a következők:
-Milyen hitelt válasszunk (chf, EUR, HUF stb), mi az optimális futamidő?
-Egy ilyen összegű lakás vásárlásánál, milyen egyéb költségek merülnek fel (illeték stb) ?
És általánosságban mik a buktatói a lakás vásárlásnak minden tanácsot szívesen várok!
Üdv: mindenkinek!
Azt nem tudom mikor mehetnék vissza az "elutasító bankhoz", de ezek után nincs kedvem náluk próbálkozni :(
És ahogy nézelödtem, talán a forint alapúnak magasabb a törlesztő részlete, mint az eurósnak.
Ez nem feltétlenül van így. Attól függ, mennyi időre nincs szüksége arra a pénzre. Ha most megveszi, ügyvédet, illetéket fizet. Ha kiadja, adót kell fizetnie, s a benne lakó nem biztos, hogy megóvja az állagát. Ha kiadja, max. 8%-os éves hozamot produkál a bérbe adott ingatlan.
S ha 5 éven belül eladja, fizetheti az adót is. Az ingatlan akkor jó befektetés, ha lényegesen a piaci ár alatt vásárolja meg és gyorsan túlad rajta.
Akinek pénze van,
ingatlanban a legbiztonságosabb.
Ilyenkor azt hiszem, tartozni a legjobb, nem kell attól rettegni, hogy egyre kevesebbet ér a forintunk.
Szia!
Nekem van egy ismerősöm, aki az ilyenekben utazik és ő is azt mondta, hogy február-március az, amikor lemennek nagyon a lakásárak. Azt nem tudom, hogy miért, de majd megkérdezem!
Rita
Miért pont akkora?
Tudnál linkelni nekem oldalt, ahol erről még olvashatnék? NAgyon érdekelne.
Sziasztok!
Várni kell,márciusra lemennek a lakásárak!
mi is most akartunk lakast venni, 9,5 be kerult, nekunk meg csak 8 volt..nem tudtuk lealkudni..
nem tudom,ilyen valsag idejen szerintetek most sokan vasarolnak lakast? Ugyertem kevesebben mint nem valsagos idoben?:)
uhh! De jó is lenne milliomosnak lenni!
De sajnos nem lesz más választásom!:(
Mivel nekem nem aktuális, nem hallottam róla.
Annyit tudok neked elmondani, hogy 2 éve, amikor vettem 7 milliós háznak kb. 300e volt a járulékos költsége (ügyvéd, közjegyző, tulajdoni lapok, ilyen-olyan illetékek) + még az átírási illeték (nálam ez még + 230e volt),
Az ingatlanátírási illeték mértéke:
Lakó ingatlan átírási illetéke négymillió forintig a vételár 2%-a, négymillió feletti rész 6%-a.
Szóval fél milliót ha van kp-ben, akkor indulj neki bátran:-S
Nagyon úgy tűnik, hogy lakást kell vásárolnom hamarosan. Kb. 8 millió forintért tervezem. Milyen plusz költségek vannak egy lakás megvásárlásakor, és melyek azok? És kb mennyire jönnek ki egy ilyen összegű lakásnál?
Azt hallottam, hogy a válság miatt február,
március környékén érdemes venni. Ti hallottatok erről valamit?
További ajánlott fórumok:
- Hol kezdjem a lakásvásárlást?
- Ti vennétek valami árucikket áruhitelre most a válság idején?
- Ti mire figyelnétek lakásvásárláskor, mik a buktatók? (a hirdetést olvasva, illetve megnézéskor)
- Milyen lehetőségei vannak egy fiatal párnak lakásvásárlásra ha nem örököl és nincs kezdőrészlet a kezükben?
- Válság idején mire költesz mindenképpen?
- Munkakeresés a gazdasági válság idején