Lakáshiteltől szabadulnék, kezes vagyok, segítsetek légyszi! (beszélgetés)
Beszélgethetünk a dologró így a neten, de szerintem inkább menj be abba a hielintézetbe ahol felvettétek a pénzt és mond el a helyzeted.
Kérj segítséget, állásfoglalást és mondják el mit javasolnak az esetleges elkövetkező helyzetekre!
A banknak sem érdeke, hogy bedőljön a hitel, de neked méginkább nem , mert elárverezhetik a fejed felől a lakást úgy, hogy még mindég tetemes adósság marad a nyakadon!
A legtöbb esetben nem ér véget a tartozás az árverezés után, csak keveset beszélnek róla!
A kezes pedig azt jelenti, hogy ha az adós nem fizet, a kezes köteles jótállni/fizetni, tehát átvállalni az adósságot!
A telek tényleg csak a férjedé, de amit azóta, hogy összeházasodtatok, együtt építettetek rajta az KÖZÖS!!!! - még ha nincs is a neveden!
A haszoélvezet is csak arra a valamire érvényes amire alapították, jelen esetben tehát a üres telekre és nem a házra!
Vagy rosszul tudod, vagy elrontották a bankban.
De ha valóban csak kezes vagy, akkor ha a férjed nem fizeti a hitelt akkor autómatikusan rajtad hajtják be, tehát sokkal jobban nem jársz a kezeséggel sem. Ahoz, hogy kikerülja kötelemből, kell a jogerős válási papír, aztán a férjeddel kérnetek kell a hitelt módosítást ennek tetemes díjait fizetni és ha a bank úgy látja, hogy a férjed egyedül is elég (ez szinte kizárt) vagy a férjed visz másik kezest vagy adóstársat akkor kiengedhetnek a kötelemből.
Ha az adós nem fizet, a kezesnek kell helytállni.
Szerintem nem sok különbség van az adóstárs és a kezes között, ha fizetni kell. Az adóstárs egyébként általában az ingatlan egyik tulajdonosa is egyben, míg a kezes csak helytáll, ha a hitelt felvevő nem tud, vagy nem akar fizetni.
"A kezesség jogi értelemben egy szerződést biztosító járulékos mellékkötelezettség, amely egy másik kötelezettség teljesítését biztosítja."
Ez van a lexikonban a kifejezésről!
Sziasztok!
A férjemmel felvettünk 9 milliót 30 évre...sajnos mást akkor nem tehettünk.Most (pár napon belül) mondják ki a válást.(van 2 gyerek is)
A hitel felvételekor én automatikusan kezes lettem (nem adóstárs).Tudja valaki hogy mi a különbség a kezes és az adóstárs között? Ha elválunk,én továbbra is kezes maradok?Nagyon nem szeretném,mert a családi pótlékból nehéz lenne kifizetni...apuka se gyerektartást nem fizet,se a lakást...
További ajánlott fórumok:
- Ha adóstárs vagyok, kaphatok lakáshitelt?
- Szeretem, de el vagyok keseredve. Segítsetek, ha tudtok, légyszíves.
- Kezdő szakács vagyok :), légyszi magyarázzátok meg nekem mi a TŰPRÓBA.
- Tanástalan vagyok, infósok segítsetek légyszi!
- Elkeseredett vagyok, lakáshitel, gyermek, rezsi, kaja és...
- Budapesti- belvárosi- duci vagyok, közös KITARTÓ sétákhoz/ futáshoz keresek szintén a nagy súlyfeleslegétől szabadulni akaró sorstársat...:)