Kezdő szakács vagyok :), légyszi magyarázzátok meg nekem mi a TŰPRÓBA. (tudásbázis)
15. salabakter (válaszként erre: 13. - Mamoca1234)
2009. ápr. 5. 12:54
a hurkapálca meg túl vastag.....
14. salabakter (válaszként erre: 4. - 0260f21e84)
2009. ápr. 5. 12:53
Nem éppen,a villa nem jó,mert az aljáig le kell szúrni:)
13. mamoca1234
2008. júl. 26. 21:49
HURKAPÁLCÁT SZÚRJ ATÉSZTÁBA, HA NEM RAGAD RÁ A MASSZA, AKKOR JÓ A TÉSZTA!
12. 533bb4d1fe (válaszként erre: 9. - Csibi59)
2008. jún. 22. 19:09
Igen,de attól hogy én az vagyok,még nem mindenki cukrász.De a háziasszonyok is tűpróbának hívták,mikor cirokszállal nézték meg,és arról nem húzódik le.Ha nem ragadt rá,biztos,hogy jó a tészta.
11. mamoca1234
2008. ápr. 22. 23:42
MÁR MINDENT MEGÍRTAK RÓLA
10. emrus (válaszként erre: 9. - Csibi59)
2008. márc. 28. 15:51
Én mióta sütök mindíg tűvel nézem meg de mindíg ráragad a tűre a massza ha még nem sült meg.
Én hústűt használok.
9. csibi59
2008. márc. 28. 08:27
Cukrász ismerősöm szerint a tűpróba nem az igazi, mert előfordulhat, hogy miközben kihúzod a tűt, a ráragadt tésztát le is húzod a tűről. Ezért inkább ujjal meg kell nyomkodni (persze érzéssel!) és, ha már nem "recseg", hanem rugalmas, akkor jó a sütemény.
8. Valentina100
2008. márc. 18. 14:22
A tűpróba az, amikor egy tésztába tűt szúrsz, és amikor kihúzod belőle nincs rajta tészta akkor jó a sütemény.Nem ragadt a tészta a tűhöz, kvázi megsült.
7. csjuli
2008. márc. 8. 14:19
Mindenkinek koszi szepen a segitseget.
6. diagonalt
2008. márc. 8. 06:16
De nem csak sütihet szokták.Pl a májat is így nézik meg,hogy jól átsült-e(ha véres lé csorog,akkor nem),illeve a lagtöbb olyannak,amit nagydarab,és nem látunk a közepébe.A sütiknél is használják,náluk hogy nem ragad-e a krém az adott szurkára.
5. evavica (válaszként erre: 3. - Gazsika)
2008. márc. 8. 00:34
Ez igy igaz! En fogpiszkaloval szoktam.
4. 0260f21e84
2008. márc. 7. 23:48
en mar nem vagyok kezdo, kb 5x sutottem az eletemben egyedul, ebbol gondolom, hogy hivhatod villaprobanak is :))
Sok sikert neked is
(en meg a paprikas krumplit is elszurtam, na nem villaval..)
3. gazsika
2008. márc. 7. 23:46
Ez így igaz, ahogy Sunbird is írta. Ugyanezt megteheted villával vagy fogpiszkálóval is.
2. sunbird
2008. márc. 7. 23:38
Gondolom valamilyen muffinos receptben láttad. Amikor sütöd a sütit és azt gondolod, hogy kész van, akkor beleszúrsz egy nagyobb tűt. Ha simán kijön akkor jó, megsült a belseje is. Ha a tűre ráragad a tészta akkor belül még nyers.
1. csjuli
2008. márc. 7. 23:34
Kezdő szakács vagyok :), légyszi magyarázzátok meg nekem mi a TŰPRÓBA.