Lakásfelújítás eladás előtt (beszélgetés)
több lakáseladáson vagyok túl, most éppen egy vétel előtt állok, szal van tapasztalatom bőven a témában, és úgy veszem észre, hogy semmi értelme költeni felújításra eladás előtt, mert nagyjából úgy néz ki a képlet arányaiban, hogy beleölsz mondjuk másfél milliót, és csak fél millióval tudod majd többért eladni, mintha hozzá sem nyúltál volna, nézzen ki akármilyen jól a végeredmény.
ennek oka egyrészt a túlkínálat, rengeteg eladó lakás van a piacon, így az olcsóság mindenképpen előnyt jelent, márpedig engedni az árból akkor tudsz szívfájdalom nélkül, ha nem költöttél rá éppen - mondjuk - másfél milliót.
másik oka az, hogy akinek alacsony a büdzséje, inkább a komfortigényéből enged, mondván, hogy majd a későbbiekben fokozatosan, ahogy a pénztárcája engedi, felújítgatja; akinek viszont van pénze bőven, úgyis szét fog bombázni minden létezőt a lakásban, hogy a saját igényének-ízlésének megfelelően formálja át, úgyhogy... konklúzió: tilos belekölteni, maximum kitakarítani és kijavítgatni érdemes az ordító hibákat, hogy azért ne nézzen ki nagyon csövesnek az egész, de tényleg ennyi.
panelbe sztem felesleges. több rámenne az átalakításra, mint amennyit pluszban kérhetnél.
legtöbben amúgy pont olyan panelt keresnek, amit utána kedvük szerint felújíthatnak.
Ha full extrásra újítod, akkor megfizetik, egyébként nem. Én inkább vennék olyan lakást, amit a saját ízlésem szerint újíthatok fel. Hiába van megcsinálva, ha nekem nem tetszik.
De egy tisztasági festés nem árt, javítás itt-ott ha kell, mert ha lerobbant hangulata van a lakásnak, rosszabb áron tudod eladni.
Köszi a hozzászólásotokat!
A párommal az volt a nézeteltérésünk oka,hogy ő az újítgatások mellett volt, én pedig nem. Szerinte többet lehet kérni, ha jobb állapotú a lakás.
Én most vettem lakást. Én olyan lakást kerestem, amire minimálisat kellett költeni, értsd festés... Plusz nem akartam felújítani, iszonyat nyűűűűg. Tehát a burkolatoknak, ajtóknak, konyhabútornak, fürdőnek stimmelnie kellett, ezt a többletet az árban megfizettem. Ezért kellett gyakorlatilag új építésű lakást vennem.
Azt kell nézni mire van kereslet, és milyen környék, városban van-e (Budapest mely kerülete). Saját részre veszi-e meg valaki, vagy azonnal befektetésnek/kiadni.
Most néztem én is egy eladó lakást.
Szerencsére a tulajdonos nem akar ezt-azt alakítani rajta. A festést én akarom csináltatni és a kiskamra fala is ki lenne dobva a konyhából.
Felesleges kiadás.
Nem éri meg.
Én most adtam el lakást, és bizony nem azt nézték a vevők, hogy mit nem kell megcsinálni, hanem mit és hogyan lehet átalakítani, bontani.
Nem érdemes. Inkabb kérjetek kevesebbet.
Ha neki nem a napsárga vagy a fehér tetszik, hanem a hupikék?
További ajánlott fórumok:
- Jó szakember lakásfelújításhoz - kit kerüljek el?
- Olyanokkal beszélgetnék, akik mostanában lakásfelújítást végeztek :)
- 1153 bevallás 2006 előtt szerzett lakás eladását be kell írni?
- Akik jártasak lakásfelújításban és hitelfelvételben segítene?
- Életem Ausztriában 10. – A Kistökös és a lakásfelújítás
- Lakberendezéshez, felújításhoz segítség! (Minden ami egy lakásfelújításhoz szükséges...)