Jó szakember lakásfelújításhoz - kit kerüljek el? (beszélgetés)
Az anyagot szinte mindig mi szereztük be, persze volt 1-2 kivétel, de a nagyobb tételeket (vas, silka, cserép, szigetelés) igen. A vízvezetékszerelő pl anyaggal együtt csinálta, de a számlán feltüntette az anyagárat is. Amikor az ajánlatot adta, akkor neten próbáltunk utána nézni az anyagáraknak, kb reális volt. 1-2 dolog drágább volt, 1-2 olcsóbb a neten talált legolcsóbb árnál. Viszont nem nekünk kellett rohangálni utána.
A legbosszantóbb, amikor az általunk vásárolt anyagot cseszi el a szaki :(
Egyébként több helyről is célszerű árajánlatot kérni, az ingyen van. Aki az árajánlatért is pénzt kér, mert ilyennel is találkoztunk!, azzal nem állunk szóba később. Most tárgyalunk a 3. asztalossal pl.
De ez nem csak a munkadíjra igaz. A silkára kb 10 tüzéptől kértünk árajánlatot. Tök ugyanarra a dologra (egy gyárból jön), ugyanarra a mennyiségre a legolcsóbb és a legdrágább között 300ezer ft volt a különbség!
csak akkor fizetunk ki egy munkát, ha megfelelő minőségben elkészült és átvettük. "
Igy a helyes. Ezért kell a napló, hogy vita ne lehessen
Mint "vállakozó" mondom. Mindig mindenröl irtam papirt a vita elkerülése végett
Most van egy "vita"
Barátnőm villanyát levágta a szolgáltató jogosan
Vállakozó adott egy árajánlatot munkára és anyagra
Szakmabeli vagyok, így az anyaghoz is értek
Mondtam, kérjen számlát az anyagrol, mert túzó az összeg
Azt nem tud, csak igazolást
Mi a fene az igazolás?!
Távolban vagyok, igy személyesen nem tudok beleszólni, de máris megy a kóklerkodás
Az építési naplót kötelező vezetni, így az nem kérdés. A többi meg... őszintén??? Mire mész a szerződéssel, ha a szarul elvégzett munka után eltűnnek? Békéltető testület? Per? Évek? És aztán? Közben felszámolják a céget.
Ezek bizalmi dolgok is, sajnos.
A szerződésnél többet ér, és mi végig így csináltuk, hogy csak akkor fizetunk ki egy munkát, ha megfelelő minőségben elkészült és átvettük.
Volt olyan brigád, aki 3 ember 2 napi munkáját hagyta veszni, máig nem tudjuk egyébként, hogy miért. Levonultak és közölték, hogy nem jönnek többet
Árajánlatot és személyes találkozót mindig
Ajánlatot és a munkaszerződést irásban rögziteni, munkánál épitési naplót vezetni!
Sziasztok!
Mi most építkezünk, és épp ma kezdtem el írni a listát a megbízható szakikról, hogy ha egyszer netalán újra házépítésbe kezdünk, akkor őket biztosan keresni fogjuk. Eddigi tapasztalat, hogy aki precíz, tiszta és igényes munkát végez, az általában hasonlót ajánl.
Egymás munkáját viszont szinte mindig fikázzák a nagy szakemberek...
Nézd az Álomházat a SzuperTV2-n,olykor még tanulni is lehet belőle ezt-azt :)))
Jonathan Silver Scott-ot ajánlanám,ha.... :D de sajna kissé messze van... pedig hozzánk is jöhetne csodát művelni ezzel a lakásal :D
Akkor max. az előleget bukod. De jó szerződés esetén azt sem feltétlenül.
Mellékesen úgy is lehet szerződni, hogy Te fizeted az anyagot, a munkát meg csak teljesítéskor. Kártérítési kitét a hibás technológiával vagy kivitelezéssel használhatatlanná vált anyagért. És ebben az esetben a legrosszabb verzióban is csak az anyagköltség egy részét bukod.
100%-ig biztos megoldás nincs. De sok minden kiküszöbölhető. Arról nem beszélve, hogy aki eleve svindlire játszik, az tisztességesen kemény feltételű szerződést nem ír alá.
Az én férjemet rengeteg munkához hívták ki, hogy javítson, szereljen, akár építse újra azt, amit a "Mester" elrontott...
Valamint tapasztalat amit a 6.-os pontban írtam! Lenne nem egy történet, amikor nem fizették ki.. mert ilyen emberek is vannak...
További ajánlott fórumok:
- Hogy győzzem meg a férjem, hogy alkohol problémájával forduljon szakemberhez?
- Ha külföldön sokkal több pénzt lehet keresni. Miért csodálkoznak, ha minden jó szakember/ a legtöbb ember kimegy oda dolgozni?
- Komoly, nem mindennapi bőrprobléma! - Megoldás? Főleg szakember véleményét, tanácsát...
- Az első szerelmet el kell felejteni - a szakemberek szerint
- Sorolj fel 5 indokot, amiért az emberek nem keresnek fel szakembert lelki problémájukkal!
- Diszlexiával kapcsolatban szeretnék tanácsot kérni, lehetőleg szakembertől