Lakás eladva.. következő lépés? (beszélgetés)
Valóban, a legtöbb ami jó is, megfizethetetlen..
szerencsém van, a férjem kivitelező, tudja mit kell nézni egy házon és mivel mennyi munka lesz.. így maradt az az egy.
Végigbeszéltük tegnap is, hogy mit kellene azzal, hogy érdemes átalakítani stb.. és szerencsére sok mindent magunk meg tudunk oldani.
Még ugyan tervben van, hogy nézünk még házakat, de akár erre is teszünk ajánlatot... ha jó az eladónak, és nekünk is az alku, akkor az marad..
Minden nem lehet tökéletes! Ami tökéletes lenne, az meg gondolom, megfizethetetlen!
De azért egy háznál sok mindenhez kellene érteni, pl. statikailag, műszakilag milyen állapotban van, nem vízes, penészes-e. Szerintem sokkal nehezebb házat venni, mint egy lakást!
ma voltunk megnézni 10 házat... az arány 10-ből 1, ami a képeken szerepelt és a valóságnak megfelel, és elfogadható.. picit elkeseredtünk... bár az igaz, hogy az az egy megfelelő lenne... csak a közlekedés terén van némi probléma... meg kell alkudni.. ez az igazság.
Azt gondoltam, hogy milyen könnyű lesz házat venni, mert rengeteg van. De az az igazság, hogy nem. A legtöbb rettenetes állapotban van.
Azért vigyázz, a közös költség tartozást lehet, hogy rá van terhelve az ingatlanra jelzálog formájában! Ezt találtam a neten:
"2011. januártól a korábbi 6 helyett 3 hónapnak megfelelő hátralék esetén lehetséges az adós ingatlanjára a jelzálogjog bejegyzés és ennek ismétlése."
Te már teljesen kifizetted az ingatlant? Mert ha nem, először ezeket a tartozásokat egyenlíttesd ki az eladóval, akár úgy is, hogy "lepapírozva" adsz neki előleget, amit majd levonsz a vételárból!
Másnak a tartozását nem követelhetik rajtad.
Mindenről csináljatok átadás-átvételi jegyzőkönyvet, írasd át az órákat. Tőled csak azt kérhetik, amit átírás után fogyasztottál!!
Az órák átírásához nem kell azért ügyvéd, oda elég az eladó, vevő, a jegyőkönyv az óraállásról és az adásvételi szerződés.
Ha mindenhová ügyvéddel mennél, és az ügyvéd nem az ismerősöd, elég költséges mulatság lenne! :)
Ha apa nevére veszitek és x éven belül átadja nektek, akkor ő szjat, ti meg illetéket fizettek. Tehát dupla fizetés.
Igy csak ti fizettek illetéket. Ha az őt megnyugtatja, mivel ő adja a pénzt, akkor haszonélvezeti jogot tegyen az új lakásra, de a ti neveteken legyen. Akkor el nem adhatjátok, meg nem terhelhetitek az ő beleegyezése nélkül, akár be is költözhet, bár gondolom nem fog:) a halálával megszűnik a haszonélvezet.
a régi apáé.. azt eladtuk most, x forintért. annak a fele hitelre megy, ugye a lakáson volt. A maradékból vennénk másikat. De itt ugye az is kérdés, hogy az új automatikusan az ő nevére megy? vagy oda ajánékozza a pénz és a mi nevünkre? Nem tudom hogy ez törvényileg hogy van szabályozva..
szóval kb a fele lenne csak az
ára az új háznak. Remélem érthető :) mert kissé zavarosan fogalmaztam..
sajnos sokkal több...
a különbözet is..
bakker.
akkor újraszámolás lesz úgy érzem..
További ajánlott fórumok:
- Most mit tegyek? Mi a helyes/következő lépés? Beszéljek vele? Meddig művelhetjük ezt így tovább?
- Mi most a következő lépés nálam a meddőségi kezelésben?
- Hogyan vennétek ki a következő lakást, ha itt 3 hónap a felmondási idő?
- Következő lépés.
- Ha a szekrény keret fel van állítva , ajtók és hátlap nélkül, mi a következő lépés, hogy stabil legyen ?
- Felvették a Kislányomat az oviba, mi a következő lépés?:)