Kutyusom gyenge, Kutyához értők, állatorvosok segítsetek! (beszélgetés)
Nikolett93: sajnálom a kutyusod.
Megvan a véleményem a történetről, amit nem írok le, mert sajnos már teljesen mindegy.
De Nikolett93, addig tényleg ne vegyél kutyát, amíg nem tudod hogyan kell kiszedni egy kullancsot, amíg nincs elég pénzed, hogy elvidd orvoshoz ha beteg, amíg nem gondolsz arra, ha kullancsot találsz benne, hogy okozhat lyme- kórt vagy babeziát vagy amíg nem ismered akár a Kiltix nyakörvet ill.Advantix, Frontline...
Nagyon sajnálom a kutyusod :-(
Cumus: nem vagyok állatorvos, csak tapasztalt kutyás. Én csipesz nélkül szedem ki, amint megtalálom azonnal. Nem csavargatom, fogom a tövénél, a bőréhez a lehető legközelebb és egy határozott mozdulattal kihúzom. Nem baj, ha bennszakad a feje.
Saját tapasztalat, eddig bevált kutyáknál is, cicáknál is.
Sajnálom!
Ne ostorozd magad
Én sem ismertem fel időben a gyomorcsavarodást
Borzasztóan sajnálom:((((((
De okosan gondolkozol, legközelebb csak akkor legyen kutyád, felelősségteljes gazdihoz méltóan, hogy ha anyagilag is tudsz neki adni amikor úgy adódik.
A szeretet sajnos nem gyógyítja meg ha beteg.
Részvétem!
" Egy jó kutyának halála után a legjobb helye a gazdája szívében van."
Meghalt reggelre :( , az biztos, hogy nem mostanában lesz kutyám...ilyen kutyám meg soha. Addig biztos nem lesz másik amíg nem lesz saját keresetem. Szegénykém, annyira barátságos és kedves kutya volt pedig :( ... Most jöhetnek nyugodtan a támadások, nekem is bűntudatom van....
Köszönök minden segítséget! Másoknak pedig azt ajánlom addig szeretgessék a kedvenceiket ameddig lehet, és csak akkor vállaljatok kutyát ha tényleg normálisan, bármilyen helyzetben meg tudtok neki adni mindent.
A szüleimről annyit, hogy nem rossz emberek ők, csak azok a tipikus falun élő, régi gondolkodású emberek...
A szüleimet már elmondtam, hogy nem adnak, nagyszüleim nincsenek, a barátom valamennyit tud adni, a barátom szüleinek sincs pénze, a nagyszüleivel meg azért annyira nem vagyok jóba hogy pénzt kérjek, ilyen indokkal meg valószínűleg nem is adnának. Ők azok a régi felfogásúak...
Holnap bevisszük Berettyóújfaluba a kutyust, remélem tudnak rajta segíteni.
Hát ez az állatorvos nagy valószínűséggel nem nyúlt volna a kutyához, mint említettem az ínyét is én mutattam meg neki, fél a kutyáktól amúgy nagyon.
Nem kellett volna neki mondani semmit, azt sem, hogy volt már kint nálatok állatorvos. Csak a panaszokat, amennyit itt leírtál.
Különben én ebben a történetben mindenkinek a hozzáállását furcsállom.
Ha nekem van egy olyan állatom akit szeretek, és pénz kellene, hogy gyógyítás céljából állatorvoshoz vigyem, megmozgatnék minden követ. Szülők, nagymama, nagypapa, a barátom, a barátom szülei, barátom nagyszülei, és így tovább.
Ha én szülő lennék nem lenne kérdéses, ha van a lányomnak egy beteg kutyája, adnék neki annyit, hogy elvihesse az állatorvoshoz amíg nem késő. Sőt valószínű én lennék aki a kocsimmal a legközelebbi ügyeletes állatorvosi rendelőbe vinném.
Az állatorvos pedig elég felelőtlen volt, hogy nem nézte át a kutyát tüzetesebben talán akkor ő is észrevette volna, hogy van-e benne kullancs, és csak merem remélni, hogy ki is tudta volna szedni belőle.
Nem tudom mi az az annyi minden, mert én úgy látom, nem sok mindent tesztek. Nem igaz, hogy nincs ott senki, aki azt a nyamvadt kullancsot kiszedné belőle. A gyógyszert meg be tudnád neki adni, nyisd ki a száját, mélyen rakd bele, aztán zárd az állkapcsát. Valami ételbe nem raktad bele? Sajtba, vagy felvágottba? Bár lehet tök fölösleges a gyógyszerrel szenvedni, ki tudja hatásos e a bajára.
Vizeletét megnézted?
Vizeletét nézted?
Kullancsokat kiszedte végre belőle valaki?
Hívd, legfeljebb azt mondja h nem megy csak kedden.
Mond el h mi baja, mit kapott de nincs jobban, sőt.
És szeretnéd másik orvos véleményét is kikérni.
Ilyenkor max ügyeletes orvost hívhatsz.
A kullancsot csipesszel kell megfogni, az óra járásával ellentétesen forgatva könnyen kijön. Ha sok benne a vérszívó lehet h vérszegénysége is van. Sápadt íny azt is jelezhet.
Pünkösdkor hívhatom az állatorvost tanácsadásért? (láttam neten egy közeli állatorvos telszámát)
Egyébként az állapota azóta sem javult, ma alig volt "jobban" nem úgy mint tegnap... :( ráadásul a szeme felett meg a fülén nemrég találtam még kullancsot, hogy szedjem ki? Már annyi mindent elolvastam róla de akkor sem merem, a szeme felett nem fáj ha elkezdem húzni a bőrét? A fül belsejében?
További ajánlott fórumok:
- Lánykutya ivartalanítása. Mit szóltok hozzá? Nagyfiam nem akarja engedni, állatorvos szerint muszáj.
- Kutya ivartalanítás. Megengednéd-e egy állatorvosnak hogy a lakásában végezze a műtétet...
- Az állatorvos egy hónap elteltével újra beadta véletlenül a veszettség elleni oltást. Nem lesz baja a kutyusnak?
- Szerintetek ez az állatorvos állatbarát?
- Szent István Egyetemen Állatorvosi szak felvétel.
- Tudnátok ajánlani egy igazán szívvel-lélekkel dolgozó állatorvost Pesten?