Szent István Egyetemen Állatorvosi szak felvétel. (beszélgetés)
Sikerült, mizu azóta?
Épp tegnap voltam ott, segítettem kiköltözni a koleszból egy jó ismerősnek.!
Szép helyen van, van park, erdő, olyan nyugodtnak tűnt!👍
Sziasztok!
Jövőre érettségizek bioszból(sajnos csak 2 éves tantárgy volt)Milyen könyvet, könyveket ajánlotok az emelt érettségihez?(lehetöleg olyat amibe minden benne van amit tudni kell) Előre is köszi!
Sziasztok!
Én most járok erre az előkészítőre kémiából és bioszból. Szeretném vki olyannak a véleményét megkérdezni aki már volt ilyen előkészítőn, hogy szerinte hanyan jutnak be azok közül aki erre a tanfolyamra járnak? Megnöveli a bejutásra az esélyeket? Milyen tankönyvről beszéltetek? Nekünk most a Berend-Szerényi könyveket ajánlották, de most láttam hogy van belőle új kiadás is. Szerintetek melyiket érdemes megvenni? A régit vagy az újat?Köszi!
Sziasztok! Az állatorvosira jártam,de az első félév után otthagytam, szóval van sok számomra felesleges, az elsősöknek viszont szükséges, méltányos áron eladó könyvem, jegyzetem! Akit érdekel, írjon priviben!
Üdv! :)
Kedves Citrátkör!
Elkérhetem az e-mail címed? :)
Előre köszönöm! :)
Sziasztok! Én fiatal állatorvosként az Egyetemen dolgozom, így pár infót tudok írni a felvételivel kapcsolatban.
Tényleg elég nehéz bekerülni, a pluszpontoktól függően egy vagy két emelt szintű érettségi mindenképp kell. Érdemes eljönni a nyílt napra minden év december első szerdáján, de aki szeretné, én bármikor körbevezetem vagy bejöhet hozzám órára is. :-) A neheze persze a sikeres felvételi után kezdődik, az egyetemet végigcsinálni szerintem sokkal nehezebb, mint bejutni. Ez persze ne vegye el senkinek a kedvét, ha keményen tanulsz, meglesz az eredménye, maga az egyetem pedig végig izgalmas, érdekes, én nagyon élveztem az egyetemi éveket. A vizagaidőszakokat pedig túl kell élni, de szerencsére elmondhatom, hogy én szinte kizárólag szigorú, de nagyon korrekt vizsgáztatókkal találkoztam az 5 év alatt.
Ami a felvételi rendszer feltételezett visszásságait illeti, nem szabad elhinni azokat a butaságokat, hogy a helyek egy része le van zsírozva, vagy bárkinek bármilyen előnye lenne! Ez egyszerűen NEM IGAZ!!! Ezeket a vádakat az állatorvosi kar nevében is visszautasítom! Elég jól ismerem a rendszert, és személyesen egyetemünk felvételiért is felelős vezetését, így biztosan tudom, hogy nincsen semmiféle előnye senkinek!!! A felvételi rendszer zárt, egységes, a pontokat nem lehet manipulálni, egyszerűen a legjobbakat veszik fel államilag finanszírozott képzésre (kb. 80-90 fő). A költségtérítésesnek valamivel alacsonyabb a ponthatára, ha ezt a létszámkeretet (kb. 10 fő) nem sikerül betölteni (kevesen jelölik meg ezt a magas összeg miatt, és ebből is kevesen érik el a ponthatárt), előfordulhat, hogy felajánlanak valakinek ilyen helyet, de csak annak, aki ezt a ponthatárt elérte, de eredetileg nem jelölte meg a költségtérítéses képzési formát. Visszaélésekre itt sincs semmilyen lehetőség!
Szóval ne higgyetek a híreszteléseknek, nincs senkinek semmilyen előnye, mindenki egyenlő esélyekkel indul.
Kedves bjigicih! Fel a fejjel, menni fog ez, csak sokat kell tanulni! Nagyszerű egyetem ez, nagyszerű emberekkel, ahol kemény, de nagyo szép 5 évet tölthetsz el. Ha bármiben tudok segíteni, keress meg nyugodtan! Gábor
Szia, sok sikert kívánok a felvételidhez, de jó, ha tudod, hogy ezzel nem ér véget a tanulás, az egyetemen még sokkal-sokkal többet kell magolni, nem állatsimogatásból áll a képzés, sőt az első 2-3 évben nem is igen fogsz állatot látni:-) Ha nem érzed magad elég kitartónak, nem biztos, hogy érdemes belevágni.
Amúgy meg nem feltétlenül a nagy állatimádókból lesznek a legjobb állatorvosok, sőt!
Igen elolvastam Köszönöm!
Hát igen tudom ez megy nem 1 nem 2 helyen.SAJNOS.
Hát sosem voltam valami jó tanuló vagyis a 4.0 felett mindig voltam, de lennék sokkal jobb csak lusta vagyok :D De már nem lehet lustiznom itt a jövöm a tét. Kémiából még nem kaptuk meg a könyvünket de abbol a ami 11-12-ben forgalomban van az az 1 van ami nagyon jó, vagyis a atnárom azt mondta. Bioszból pedig Nemzeti tankönyv kiadótól a Both Mária féle Tk.
van egy nagyon jó könyv én abból tanultam bioszt... nagyon jó! minden benne van még több is, azóta is szívesen forgatom és közérthető. ha érdekel akkor leírom a címét... Te miből tanulsz??? Jahh, és nekem még a kémia szóbelin sok számítás volt... az ötösöm lesz kémiából feladatait oda vissza vagy 20 X megcsináltam :)
meg jók azok a tesztes könyvek is...
jah, meg ugye a szóbelin kísérletezni kellettt... hát az nagyon vicces volt :);) - így utólag, akkor rettegtem tőle.
nincsen nyelvvizsgád? mert arra kapsz még plusz pontot is. én megjelöltem két helyen biológust, a kertészetit meg az eü főisolát mert oda max pontot vittem, tuti volt hogy felvesznek :)
meg ugye a mostani szakomat...
az a szomorú, hogy többsör előfordult olyan, hogy jöttünk ki az előkészítőről, és szaladgáltak kinn kutyák. és hát sár volt, a kuytáknak meg koszos a lábuk ugyebár :) na és szaladtak oda hozzánk és némelyik kis hölgyike úgy ráordított a kutyára, hogy nagyon meglepődtem... engem nem érdekelt :)
annyira azért nem koszoltak. a hölgyet felvették, apukája állatorvos. érdekes, bár ez csak véletlen nyilván. hiánycikk a jó állatorvos manapság, sajnos :(
próbáld megszerezni a maximális pontot és ne hagyd, hogy elvegyék a kedved, vagy reményed!
hajrá! :-)
Hát akkor ez így nekem necces lesz ha középen megyek kémiából :S De Persze jelölök más szakokat is. Anyacs és ts mit jelöltél be másik iskolának vagy szaknak? HZsofi neked is köszönöm a hasznos linket :) Mondjuk igen erröl én is hallodtam már hogy nagyon nagyon nehéz be kerülni, nehezebb mint egy általános orvosira, pedig szerintem az felelőség teljesebb munka lenne...
:)
na, örülök neki.
buta kérdéseid vannak, de ez csak az én véleményem, nem nagyon veszi be a gyomrod, hogy mások másként gondolkodnak....
hogy miért 1 millió a költségtérítéses....
van ennél drágább is....
de tényleg hagyjuk, azt hiszem nincs ennek értelme.
oda egyszer sem jelentkeztem, ebből kifolyólag nem csináltam végig az előkészítőt és nem ismerek senkit onnan. továbbá kizárt dolog, hogy bárkit is így vegyenek fel. ha ilyen gyanúd van, számon lehet kérni az egyetemen. a felvételi eljárás komoly procedúra, nem úgy működik, hogy adok fél disznót, ha felveszed a gyerekem!
engem felvettek elsőre oda, ahova jelentkeztem, és most fogok diplomázni és kicsit idősebb vagyok nálad. remélem, kielégítettem a kíváncsíságodat...
de az mondjuk mindenhol ez megy... már megszoktam... csak akkor még gyerek(ebb) voltam.
ettől függetlenül nem akarok senkit lebeszélni, csak azt tanácsolom, hogy jelölj meg többet, ne tegyél fel mindent egy lapra.. sajnos én 4 évig ezt játszottam.. kár volt :(
jaaaaj, ne viccelj már, nem állatszeretet alapján, hanem pontszámok alapján veszik fel a hallgatókat!
nyilván több pontjuk volt, mint neked, azért vették föl őket. nem igaz?
nézd meg a felvi.hu-n a felvételi követelményeket, de ez még nem 100%, csak irányadó.
a következő felvételi időszakra vonatkozó hivatalos információk az ősz végén megjelenő felsőoktatási tájékoztatóban lesznek!
nagyon drukkolok, tényleg :)
Én mindkettőből emelt szinten mentem... mindenből a maximumot próbáld meg... :)
már bocs, de mi az, hogy le van előre zsírozva?
ezt hogy gondolod?
További ajánlott fórumok:
- Lánykutya ivartalanítása. Mit szóltok hozzá? Nagyfiam nem akarja engedni, állatorvos szerint muszáj.
- Milyen nyelvvizsgát ajánlanátok? (már évek óta nem sikerül, próbáltam jópárat, 3 éve csücsül a diplomám az egyetemen)
- Kutya ivartalanítás. Megengednéd-e egy állatorvosnak hogy a lakásában végezze a műtétet...
- Hallottatok a pécsi lövöldözésről itt az egyetemen? Ma volt, dél körül!
- Baba az egyetemen. Avagy hogyan legyek egyszerre jó anya, példás feleség és évfolyamelső...
- Valaki megtudná mondani, hogy a Szent István Egyetemen, Gödöllőn, mikor lesz a diplomaosztó?