Hallottatok a pécsi lövöldözésről itt az egyetemen? Ma volt, dél körül! (beszélgetős fórum)
Sok bába között elveszett a gyerek...
A magyar egészségügy egyik problémája.
Van benne valami..
Nem lehet hogy siket?? csak akkor nem észleli a dolgokat...
Bocsi, de az, hogy valaki kezelés alatt áll, nem jelenti azt, hogy bekattan.
Persze, a média kihangsulyozza.
Hány ember van ma az országban, aki depis, pánikbeteteg, vagy egyéb pszichikai sérülése van, és kezelés alatt áll. 99 %-uk nem "kattan" be.
Akkor mi alapján különitenéd el.?
Bocsi de gondolkozzál már. Ne általánosits.
És itt nem mentegetni akarom a fiút, ölt, tehát büntetést és gyógyitást is érdemel
Ez a fiatal ember kezelés alatt állott és vajon kinek a felelőssége az hogy kapott fegyverviselési engedélyt és az is hibáztatható, aki kiadta és ezt a diákot, akit megölt és az orvosa is aki kezelte.
Az ilyet el kellett volna különiteni egyszerűen az agya hirtelen bekattant és elkövette a szörnyű tettét egyszerűen hazánkban annyira megnövekedett a bünőzések száma, hogy egyszerűen már mindenhol félteni kell az életünket bárhova is menjünk, vagy tartozkódjunk. Szomorú és tragédia az egészben, hogy ilyen közveszélyes örültek szabadon járkálnak. Sziasztok és szép napot.
Lányom hetedikes, és az osztályukban van egy srác, szerintem vannak skizoid jelei.
Senki nem barátkozik vele, ki van közösítve totál. Folyton, de folyvást cikizik (na persze a fiúk).
Osztálykiránduláson egyedül kullog, buszon egyedül ül, és mondom, napi szinten zrikálják.
Ja, és a gyerek magában beszél, meg ilyenek.
Lányom azt mondja, az az érdekes, hogy amikor a fiúk röhögnek a kárára, nem hogy vissza nem szól a gyerek, de még csak nem is látszik rajta, hogy zavarja, mintha nem is róla lenne szó.
Én azért ezt úgy gondolom, hogy ez rakódik, rakódik, rakódik, aztán lehet, hogy ebből is lesz esetleg valami tragédia. VAgy csak én túlzom el, nem tudom, de nem vagyok nyugodt.
Ez az eset a borzalmas tragédia. Mindenki számára.
A meghalt fiu szüleinek, a megsérült, életveszélyben levő fiu szüleinek, a többi sérültnek az összes diáknak. DE ne feledkezzünk meg a lövöldözős fiu szüleiről sem.
Nem hibáztatok senkit, mert nem lehet tudni mi vezetett idáig. Valószinüleg van háttérprobléma. Majd valószinüleg ki fog derülni.
Mindenesetre nincs jogom/jogunk itélkezni, mert nem tudja senki, bele kerül -e ilyen helyzetbe.
Nincs kibiztositva senki.
Én se találkoztam még ilyennel, olyannal azonban nem is eggyel, aki önmaga ellen fordult...
Ahhoz, hogy ezek az esetek biztosan kivédhetők legyenek, reptéri biztonsági intézkedések kellenének.
Borzaszto!
Én is jártam föiskolára,de nem emlékszem olyanra,hogy ennyire brutális és bekattant emberrel találkoztam volna!Szerintem nem a figyelem hiány okozta ezt a tragédiát hanem a brutalitás.
Én már ki se megyek sötétbe az utcára.Félö,hogy megtámadnak.Rendör persze sehol.Igaz az egyetemen kéne biztonsági örnek lenni.ELTE-n van.Igaz ott is az értékeket féltik.
Ha visszagondoltok, az összes ilyen bekattant fiatal introvertált beállítódású, akinek kevés a barátja, vagy a társai cikizik, vagy ne adj isten bántalmazzák - tehát biztos van valami előzménye, amikor viszont ő az áldozat. Aztán elkezd fantáziálgatni (gondolom pl. az amerikai filmek/lövöldözős példák hatására) arról, hogy kinyírja "kínzóit", az élete megkesereítőit. Ezt most általánosságban írom, hogy ilyen okok vezethetnek a szörnyű lépés elkövetéséhez. Szerintem ezt ő kitervelte, nem hirtelen felindultságból tette. Az hogy 3 golyót is eresztett az elhunyt diák mellkasába, elég nagy dühről árulkodik, nem? A másik diákot is megtűzdelte rendesen, ő az, aki még válságos állapotban van.
A tanár szerény véleményem szerint akkor léphetett a tanterembe órát tartani, a takarítónő meg talán meghallva a lövéseket, kíváncsian bekukkantott. Rosszkor voltak rossz helyen, ez szerintem téleg igaz mondás.
Sajnos, lehet róla beszélgetni és talán kell is, mert megrendítő eset és ki kell beszélni magunkból talán a félelmeinket.
Ezt én nem osztom. Én is voltam egyetemista, most is van egyetemista gyerekem, semmivel sem rosszabbak, mint a mi korosztályunk volt.
Csak jóval kevesebb figyelem jut rájuk a családokban, hisz minden szülő rohan, hajt, dolgozik, a mi szüleinknek még nem kellett attól rettegniük, hogy elveszítik az állásukat...
Talán ha jobban figyelnénk egymásra, nem fordulhatnának elő hasonló esetek.
Igen, persze, hogy hallottam. Ezzel van tele a média...
Az ember már egyetemre sem mehet nyugodt szívvel... :-S
Szomorú, hogy ilyen egyáltalán előfordulhat! :-(
A meghalt diák meg a városomból való... :-/
Az osztrák képújság (ORF 1, 2) kora délután írta.
Hová valósi volt az áldozat,tudja valaki?
További ajánlott fórumok:
- Bérbe adnám a párom! Hallottatok már ilyenről?
- Használ valaki mosódiót? Mit hallottatok róla?
- Pco-sok Ti hallottatok róla?
- Milyen nyelvvizsgát ajánlanátok? (már évek óta nem sikerül, próbáltam jópárat, 3 éve csücsül a diplomám az egyetemen)
- Pécsi meddőségi egyetemen mennyibe kerül egy nem OEP-es lombik beavatkozás?
- Tanul valaki a pécsi egyetemen a festőművészeti szakon?