Kutyások, beszélgessünk! - Mindenünk a kutya (beszélgetős fórum)
Sziasztok!
3 kutyánk volt, jelenleg egy van. Öreg kor miatt a másik kettőt elvesztettük, jelenleg gondolkodunk egy újabb házikedvenc vásárlásán.
Jelenleg havanese-ünk van, yorki és amstaff volt a másik kettő.
Férjemmel közösen nagy szerelmünk az erdélyi kopó, és már nagyon várom mikor jön el az ideje, hogy hazavihessünk egy tüneményes kis, szerintem a legszebb magyar kutyafajtát :)
Esetleg valakinek van ilyen kutyája itt? Szivesen cserélnék tapasztalatot :)
Nem benti kutya. Nagy testű. Másfél éves. Persze meg lehet tanítani a szobatisztaságra, de...
... szóval a kapcsolatom vége lesz, akkor édesanyámhoz költözöm egy ideig... bérházba... és ő nem igazán díjazná az ötletet.
Befogadtam egy akkor még kölyökkutyát. :) Imádom. Bár szétkapta a kertet. de ettől függetlenül imádom. :) Kb. másfél éves jelenleg.
A baj ott van, hogy a párom szüleinél élünk kertes házban. Párkapcsolati gondok akadtak, és nem úgy látszik hogy meg tudjuk oldani. Tehát valószínű költözni fogok. És a kutyát nem szívesen hagyom ott. Sajnos bérházban lakunk oda nem vihetem.
Tanácstalan vagyok... :(
Igazad van, telejsen egyet értek veled.
Amit irtam, azért irtam, mert tudom, hogy úgy van. Akitákat tartottam és tenyséztettem éveken keresztül. Én nem csak a történelemkönyvből ismerem a fajtát, hanem testközelből. a mondás rájuk nem vonatkozik. Bár a híres Hachiko a hűség mintaképe, aki akitát tart, az tudja, az akita magát szereti a legjobban. Önálló, független lény, sosem hódol be, vagy alázkodik meg. Kifejezetten domináns minden egyed. (amelyik nem az, ott baj van.) Magabiztos, határozott, és egyéniség. Az akita makacs, önfejű, nehezen kezelhető, más kutyákkal összeférhetetlen, verekedős. Nehezen engedelmeskedik, nem simulékony. Ő tudja mi a legjobb neki. És ami neki a legjobb azt csinálja, és nem azt, amit a gazdi akar. Ilyen az akita..
jaj kedves, a munkammal kapcsolatban rengeteg hazban, otthonban megfordultam, talakoztam nagyon sok fajta es meretu kutyakkal, de meg soha egysem harapott meg. Igaz, eloszor ugattak, majd morogtak de azutan csond volt. Megerzik ok kitol kell tartaniuk, es kitol nem...
Vagy csak nagy szerencsem volt mindig???
(sokszor a gazdik csodalkoztak a leg jobban...)
[ok az emberi nyelven nem beszelnek, de a felelmunk szagat, a test beszedet, hangnemet, magatartast igen jol elemzik..]
Ha csak az ember hulyesege, primitivsege masra nem tanitotta oket.
Nezd, az Akita-k is harci kutyak voltak! A hatukra, oldalukra idozitett robbano anyagokat kotottek es ugy uszitottak ra az emberekre a katonak!
Ugye nem a foldmuvesre gondolsz? :-) hi hi
Taplo? azt meg nem hallottam... :-)(tanulok)
Az egy fokozo szo? ..vagy a csiholo kovakovet is melle kell gondolnom? :-) hi hi
Akkor en kisparaszt vagyok? (nekem csak egy 5x5 meteres konyha kertem van) hi hi
Vagy azert meg lehetek Taplos Paraszt is? hi hi hi
Az rosszabb, vagy egyenrangu a nagy parasztal? hi hi
De en is viszem a bevasarlo muanyag zacsekot magammal... a Nevjegyunket soha nem hagynank ott a tett helyen... De az erdekesseg kedveert megemlitem, egyszer a verandanm kilincsere fel volt akasztva egy "ajandek " muanyag zacsek, benne egy adag micsodaval... Talan homalyos volt az ablakuk amikor kineztek es "meglattak" rajta keresztul... de tevedni emberi dolog...
Nekünk két vizslalányunk van.A vizsla az egyetlen kutyafajta amelyikből kitenyésztették a kutyaszagot okozó mirigyet,azért hogy a vad ne fedezze fel a jelenlétét/NatGeo:D/ A szaguk mindig olyan ,mint az utolsó illatminta amivel találkoztak..ágyneműszag..parfümillat...napsugár..
na ezeket váltják...Már miért is ne puszilgatnánk őket...nálunk mindenki ..a két nagykamasz gyerek és a férjem + én...:D.
Így van:)
Nekünk is van házőrző, és van Mona, aki királylány.
16 éves koromtól mindig volt kutyám, és vallottam, hogy kell kutya, de a kutya az udvarra való.
Aztán jött Mona és tarolt:)))
A bolognese öleb, természetesen nem került a többiekhez az udvarra, de sokáig az ágyba sem.
Aztán szépen, lassan ez is változott.
Ma már kap puszit is a buksijára, de miért ne? Fürdetem, féreghajtózom, paraziták sincsenek benne, szorosan mellettem érzi legjobban magát, Simogatom és bizony néha puszit is kap.
DE!!! nem várom el a férjemtől, hogy ő is megtegye:)))
Szia Acuko! Nagyon szépek a kutyáid,akiták?
Teljesen igazad van, a kutya családtag ,de nem az emberek előtt..ez normális..a határ családonként persze változik,én azt gondolom ,hogy mindenki családon belül alakítja ki a konfortzónáját.Ebben nem lehet alapszabályokat vonni,hisz van aki igényli a testi kontaktust ,van aki írtózik ettől.Smennyiben a kutya és az ember is jjól érzi magát akkor nincs semmi probléma ezzel.
Szerintem a legfontosabb ,hogy az egész család aki befogadja a kutyát a saját falkájába,egységesen legyen elégedett az állattartással,legyen az bármilyen formájú:D
És azt gondolom nagyban fajtafüggő is a viszony.Amíg egy óriás ónémet kanunk volt természetes az udvaron élt ,és házörző volt.Nem akrta másként és mi sem szerettünk volna mást.Most két vizslalányunk van,ők teljesen másképp állnak az emberhez,mindig szorosan együtt éltek a gazdával és családjával.Együtt vadásztak majd együtt ültek a kandallónál..Ők belső kutyák..tök kopasz az aljuk,nem is bírnák a mérsékelt égövben a telt,betegségek nélkül.Természetes ,hogy így a viszonyunk is bensőségesebb:D És gondolom a kötödés csúcsa lehet egy toy kutya akit visel az ember:DD Nekem nem lesz..de az is egy aspektus...
A labda náluk szerintem függőség a nagyobikná
l..elhomályosula látása,és kitágulm apupillája,semmit nem vesz onnantól a környezetből mást..A picike csak szereti,de ő a rongybabákat cipőket és zoknikat is:( 11 hónapos..
További ajánlott fórumok:
- Boxer kutyások, akik szívesen cserélnének véleményt, történeteket. stbbbb:):)
- Tapasztalt kutyások, most segítsetek!
- Hölgyeim! Működik ez a kutyákkal könnyű ismerkedni lányokkal dolog? Gyakran mennek leányzók kutyásokhoz ismerkedni?
- Eltünt cicák, kutyák gazdái beszélgessünk
- " Harci " kutyások ide!! :)
- Kertészkedők, cicások, kutyások, szívesen utaztok el otthonról több napra?