Kutyából nem lesz szalonna!Vagy mégis?szerintetek? (beszélgetés)
hidd el megvan az okom rá,hogy vele sértő legyek!
de a többieknek köszönöm!
remélem megjön apám esze!és lesz elég ereje végigcsinálni!
:)
Kutyából nem lesz szalonna!! Ez igaz!! De, remény még lehet, ha apukád akarja, le fog szokni az alkoholról!! De, 100-ból egy képes csak erre sztem! Ez az én véleményem!
Miért vagy ilyen sértő? Te kérdeztél mindenkit!
Drágám,az enyém több mint 30éve nem tud leszokni...
Sok sikert! Remélem, sikerülni fog.
ja bocsi csak azt hittem!
Hát sajnálom!Nagyon remélem apámnak lesz ereje és leszokik!
bocsánat a betű lemaradásokért, de egy 2o centis laptopról írok, amihez nem vagyok hozzászokva
nem, egyáltlán nem nézem le őket, csak tudom, mekkora a gyógyulási arány.
Már cak azért em nézem le őket, mert az anyám is ebben szenved.64 éves,25 éves kora óta masszívan ivott. Aztán 7 évvel ezelőtt elértem, hogy "meggyógyuljon"...mostanra ismét iszik..nem tehetek már semmit.
A volt férjem tavaly novemberben halt meg 49 évesen...az alkohol vitte el.
Neharagudj!De jólérzem hogy te lenézed ezeket az embereket?mert kicsit úgy írsz!
termézetesen...az esélyt mindenkinek meg kell adni!
a kettő keveréke valószínű jó kis koktél..ja, igen..volt arra is példa, hogy a beteg a gyógyszerre is rászokott, s aztán már nem csak alkoholista volt...tipikus addiktológiai esetek ezek...
Tényleg vannak kudarcok, de meg kell adni az esélyt...
Valószinű inkább iszik, minthogy bevegye a gyógyszert...nálunk az osztályon volt olyan doki aki azt mondta, hogyha iszik se hagyja ki a Tegretolt!
ez így van...ám a leszokás miatt kialakult mellékhatásokra vannak a gyógyszerek..csak éppen ezt egy idő után nem hajlandóak szedni..ördögi kör
egy gyógyszertől senki nem fogja abbahagyni az ivást, ha a lelki részével nem törődik senki.
Fizikai függőséget 1 hónap alatt még én is meggyógyitok, elég egy marék gyógyszert tömnöm a szájukba.
Néhány hónapig sikerül szedniük a Tegretolt, s aztán mnden újra összeomlik..
egszercsak beállítanak ittasan a rendelésre, de váltig tagadják..szóval nehéz..
Sajnálom, ez tényleg igen rossz tapasztalat. Tényleg nagyon nehéz leszokni... de mindig meg kell próbálni!
A leszokás miatt kialakuló "mellékhatások" miatt keznek újra inni.
Ez a téma, hogy kutyából nem lesz szalonna, eléggé sok problémát vet fel. Más fórumokon is napirenden volt és lesz, mert valaki magának keresi a bajt, a másik pedig, ha olyan társaságba keveredik, ahol szintén nagymértékű az alkoholfogyasztás. Ebből rendszeresek a családi veszekedések és, ha gyermek is van az még rettenetesebb. Legfőképp önuralom kérdése, mert egyszer elkezdi, akkor minél többet és többet kiván a szervezete. Ez is legtöbbször a háztartásban a sok pénzt viszi el. És annak fogalma sincs, aki ezt okozza mekkora fájdalom és keserűség a közeli hozzátartozóknak. Nagyon szomorú dolgok ezek és tisztelet a kivételeknek a férfiak zöme mivé válik tőle, erőszakossá és verekedővé válik, amit a közelében élők sinylenek meg. Fogalma sincs az ilyennek mekkora bajjal jár. Sziv.üdv.Ágnes
milyen területen dolgozol?
nálunk egyáltalán nincs pozitív tapasztalat..úgy értem a körzetünkben..néhány hónap szünet után mindenki visszaesett (betegekről beszélek, nem családtagról) sajnos többnyire az ital győz!
Nehéz leszokniuk. De ismerek olyat, aki a családjáért megpróbálta és 20 éve megy a dolog:)
nem egészen, de általánosságban és eredményét tekintve tényleg részletkérdés.
Nem sértettél meg, de én láttam alkoholistát leszokni...vannak jó tapasztalatok.
tényleg jó je, de majd lesznek mélypontok-az első időkben érdemes vendégséget illetve minden olyan helyzetet kerülni, ahol alkoholt is felszolgálhatnak.
De a lényeg ugyanaz. Ha alkoholista, de nem iszik, az már jó...hiszen az a lényeg, hogy ne igyon, tök mind1, hogy minek is hívják.
pontosan így gondolom én is!
Mi mellette állunk teljesen!
és nem mi erőszakoljuk rá az orvost magától akar menni!és ez azért már elég biztató jel!
További ajánlott fórumok: