Kutya túlélheti, ha patkánymérget evett? (tudásbázis)
Remélem meggyógyul.Én is úgy tudom hogy a K vitamin az ellenszere.
A kollaganőm kutyusának azt mondták sokat itassa fecskendővel amennyi belefér.Sajnos ő n maradt meg és a kiskutyák se mert valaki szándékosan mérgezte meg nem csak beleevett.
Szorítok nagyon !🐕💟
3 féle injekciót kapott, K vitamint is.
Reménykedek.
szerencse, hogy időben észrevettétek. sajnos nálunk ez nem így történt, tehát nem akkor került dokihoz, amikor megláttuk, hogy mérget eszik, hanem amikor már jelentkeztek a tünetek: gyengeség, étvágytalanság, megnőtt a pocakja reggelre...
kérdés, hogy ha már belső vérzést okozott az az átkozott méreg, akkor mik a túlélési esélyei?
Nekünk pici kutyusként volt ugyanez a szitu, igaz, akkor pár órán belül vittük dokihoz. Ő is kapott valami szurit, de azt mondta a doki, adjunk neki sok tőkehalat, tőkehalmájat, tudod, az a nagyon olajos hal, hogy meghajtsa, tisztuljon ki a gyomra minél gyorsabban.
Nekünk, neki szerencséje volt, élt utána még 13 évig.
mindenképp kikérdezem a dokit, csak mivel 3ig dolgozom, így próbálok infót gyűjteni, hátha valakinek volt hasonló sajnálatos esete...
már átböngésztem a netet is, de mindenhol attól teszik függővé, milyen mennyiséget evett meg és mennyi idő múlva került orvoshoz.
a mennyiséget nálunk nem tudom, mert a szomszédban van a méreg, bedobálva a lyukakba meg az ólakba...
sajnos te is csak annyit tudsz tenni, hogy figyeled a kutyust, es ha szukseges, visszaviszed a dokihoz, bar az amugy sem art
ha nem tetted, akkor gyujtsd be minden infot a dokitol, milyen tunetekre kell azonnal orvoshoz vinni, milyen tunetek mutatnak javulast, mennyi ido kabe, mig kiderul, hogy merre halad az allapota stb.
sajnos csak annyit mondott, hogy majd meglátjuk, ő mindent megtesz.
ez számomra nem hangzik túl megnyugtatóan.
Attól félek, hogy késve reagáltunk...Mivel vemhesnek vélem a szentem, azt hittem, attól van rossz kedve. De miután a tejet sem volt hajlandó meginni, már mentünk is a dokihoz.
Kapott egy csomó injekciót, s csak most kezdett el véresedni a széklete-vizelete.
További ajánlott fórumok:
- Boxer kutyások, akik szívesen cserélnének véleményt, történeteket. stbbbb:):)
- A kutyám megevett egy valószínűleg mérgezett rágcsálót, mit tegyek vele?
- Elemet evett a kutyám. Mit tegyek?
- Egérmérget evett a kutyám. Meg fog halni?
- Lehet baja a kutyámnak, ha megevett egy gyíkot?
- Mit tehetek, ha a kutyám mérget evett?