Különböző bankok között, mennyi idő után "látszik" az átutalás? (tudásbázis)
Sziaztok!
Azt szeretném megkérdezni, ha tegnap az Államkincstár átutalta a családi pótlékot,és még nem érkezett meg a (erste) számlámra akkor van rá esély,hogy még a mai nap megkapom. Vagy már csak hétfőn.
Sziasztok!
Én eddig úgy tudtam, hogy ha ugyanazon bankon keresztül történik utalás (neten keresztül), akkr azonnal megérkezik a pénz. Ha másik bankba történik az utalás-ahogy lentebb írták is, 5 óráig teljesítve- akkor másnap már ott van a pénz az ellenoldali számlán. Azt nem tudjátok esetleg, hogy otp direkten hol lehet megnézni (meg lehet-e 1általán), hogy odaérte a másik fél számlájára a pénz? Én unicreditbe utaltam tegnap délelőtt 11 kor, de eddig úgy tűnik nem érkezett még meg a pénz a másik oldalra, pedig másnap mindig ott szokott lenni...bár unicreditbe nem utaltam még pont, csak tegnap.
ha időben indítod az utalást, másnapra átér.
(erste kondíciós listájában nézd meg, hogy hány óráig fogadnak aznapi értéknappal utalást)
Sziasztok!
Erste bankból Cib bankba mennyi idő az átutalás?
Hogy ilyen nincs. Mert mindig utalni kell, és először felteszik a saját számlára a pénzt, és úgy utalják. Mire én kérdeztem, hogy az hogy lehet, hiszen (OTP-nél vagyok egyébként), ha bementem OTP-be, tudtam utalni, és az nem jelent meg a folyószámlakivonatomon, hiszen közvetlen utaltam, kp-val. A Raiffeisen-be pedig eleve úgy van a befizetés, hogy bárki befizethet. A KandH-t nem ismerem, ezért kérdeztem meg tőletek, hogy lehetséges-e, hogy ott másképp van?
De én eddig úgy tudtam, hogy ha bármelyik bankba bemegyek (amelyik számlára akarok fizetni), befizethetem azt XY-nak. Vagyis ha valaki úgy dönt, hogy 5 millát rátesz a számlámra, megteheti, csak le nem tud róla venni. Persze sajnos ilyen nem nagyon történik :))))
Köszönöm szépen!
Ma 1 órát vitatkoztam erről egy ismerősömmel! :)
Sziasztok!
Egy K&H-s számlára kellene pénzt utalnom/befizetnem. A kérdés az lenne, hogy fel lehet-e tenni pénzt rá, ha nem az enyém a számla, vagy akkor is utalni kell?
Bármilyen banknál vagy, fontos, hogy MUNKANAPON a befogadási időpont előtt add meg a megbízást. A befogadási időpont határa általában 16 óra, pénteken más. Ha tehát pénteken 17 órakor adod a megbízást, az legjobb esetben is csak kedden lesz a célszámlán.
De pl. a Raiffeisennél munkanapon reggel 7-kor adott megbízás 10-kor már az OTP-s számlán volt!
További ajánlott fórumok:
- Mit szóltok a különbözö vallási gyülekezetekhez?
- A Wizz Air-nál, mennyire veszik komolyan az ellenőrzésnél a különböző dolgokat?
- Mit jelentenek a vérvételi eredményen a különböző jelölések?
- Tampon tapasztalatok ( különböző tipusok)
- Mennyit érnek meg a különböző valós, vagy valótlan termékek?
- Mennyi az átutalási idő két különböző bank között?