Külföldi nyaraláskor mire érdemes odafigyelni? (beszélgetős fórum)
-Érdemes rágót vinni magatokkal, fel és leszállásnál néha fájdalmasan be tud dugulni az ember füle.
-Rétegesen és kényelmesen öltözni. Az ablak melletti helyek tudnak nagyon hidegek lenni, míg a folyosó melletiek meg nagyon melegek.
-Mobilon kapcsold be a roaming szolgáltatást (de persze a készüléket kapcsold ki, amikor beszállsz a repülőbe, majd már mikor landoltatok visszakapcsolhatod :-) )
-Ha még soha nem használtad a bankkártyádat külföldön, lehet érdemes egy telefont megejteni a banknak, h ne tiltsanak le
Persze, a csomagtérben elhelyezett poggyászban lehet több folyadék is. Amennyiben szeszesitalról van szó, annak megvannak a maga vám szabályai.
A csomagleadás és biztonsági vizsgálat után vehettek bármit a reptéren a vámmentesben vagy az éttermekben, azt már felvihetitek a gépre, akkor is ha meghaladja a 100 ml. Sajnos a vizet a Ferihegyen aranyárban mérik, így lehet, hogy jobban jártok, ha a gépen vesztek innivalót magatoknak.
Milyen légitársasággal repültök? A legtöbbnél lehetőség van arra, hogy előre jelezzétek, hogy az utazónak egészségügyi problémai vannak, ezért esetleg nagyobb helyet, vagy segítséget igényeltek.
köszönöm, nincs fehér botja, csak gyengébben lát, ezért kell neki kisérő
de a csomagtérben ugye lehet folyadék?
Nézd meg ezt a linket, és többet megtudsz!
Kedves moderátor remélem nem gond, hogy beraktam. :)
Látássérült barátnőm engem válaszott a kísérőjének, Spanyolországba utazunk júliusban, én még sosem ültem repülőn, még külföldön sem nagyon.
Mire kell odafigyelni a repülőn és megérkezéskor, ill indüláskor?Mit nem engednek fel a repülőre?
További ajánlott fórumok:
- Az első repülőgéppel való utazáskor mire kell odafigyelni, mi a teendő?
- Szobabicikli vásárláskor mire kell odafigyelni? Melyiket érdemes megvenni?
- Külső vinyót szeretnék venni.Nem vagyok szaki a témában.Tud valaki segíteni abban, h. mire kell odafigyelnem a vásárlásnál?
- Egy vendéglátó hely megnyitásánál mire kell odafigyelni? Engedélyek, bejelentések ...
- Használt autót veszek, életem első autója lesz. Mire kell odafigyeljek a vásárláskor, mit kérdezzek a kocsival és szerződéssel kapcsolatban?
- Gerincproblémával küzdő nőnek gyermekvállalás előtt mire kell odafigyelnie? Kinek vannak tapasztalatai?