Gerincproblémával küzdő nőnek gyermekvállalás előtt mire kell odafigyelnie? Kinek vannak tapasztalatai? (tudásbázis)
Szia!A fájdalomra irtam a kinlódást.Dolgoztam,bár kevesebbet,szal kibirtam!(a terhesség jó volt,csak a derekam és gerincem ne fájt volna)
A műtét sikerült,áprilisban történt meg,bár azóta diagnosztizáltak,van még 2sérvem,most várunk,hogy a karom vagy a lábam bénul le előbb!
Sziasztok!
Most csatlakozom a fórumhoz erősen érintett vagyok a témában. Elöször megosztanám a tapasztalataimat veletek. 15éve az elő szülésem óta küzdök gerincproblémával.Igazoltan a terhességek okozták a bajt.Két gyermeket szültem mindkettővel sikerült beszereznem egy-egy porckorongsérvet egy nyaki,és egy csípőt.Sokéves kísérletezés és kezelés után a az első szülés után megtaláltam azt az orvost aki segített megmenteni egy akkori nyaki gerinc műtéttől Szültem is utána 9.5évvel később. Már a terhesség alatt a 6.hónaptól zsibbadt mindkét kezem nem tudtam szinte semmire használni fásliba volt egész nap. Aztán egészséges gyermeket szültem és elfelejtettem az egészet. Igen, de kb.két év múlva kezdődtek a panaszok a láb és a kéz újaim megdagadtak zsibbadtak és nagyon fájtak már zárt cipőt nem bírtam felvenni.kínlódtam fél évet majd újra elmentem a régi dokihoz.Helyretett. Olyan 3hónap alatt szinte minden panasz megszűnt.Még tűsarkút is húztam. Futottam táncoltam jól voltam.Közben elváltam és jelenlegi kapcsolatomban tervezünk babát mert a páromnak nincs sajátja. Amúgy nem szülnék,de így! A lényeg hogy elmentem a régi dokimhoz és sajnos nem jó híreket mondott. lebeszélt egy újabb terhességről mert szerinte lebénulhatok mert a gerincem több terhelést már nem bír ki.A szalagjaim meg vannak lazulva a terhesség alatt tovább nyúlik lazul és nem tartja majd a helyén a csigolyákat.Elkeseredtem!!!Hiszek neki mert sokat segített talpra álltam a segítségével de mi van ha mégsem lesz semmi bajom legfeljebb utána pár kezelést megint csinálni kell.Van valaki közületek aki hasonló helyzetben van vagy volt mi a véleményetek tudtok erre valami megoldást? Esetleg egy olyan nődokit aki ezzel kicsit jobban foglalkozik? Írjatok nagyon kíváncsi vagyok. Ha valakit érdekel a dokim elérhetősége gerincügyben az keressen meg szívből ajánlom. Még terhesen is lehet menni hozzá. Várom a válaszaitokat.
Marcsi
Szia!
Nekem csak "hasonló" problémám volt/van. Kb.7 évvel ezelőtt eltört a medencecsontom és emiatt nem szabadna emelgetnem stb. Terhesség előtt állandóan szenvedtem vele, volt hogy aludni sem tudtam annyira fájt. Ahogy megtudtam várandós vagyok, mintha soha semmi bajom nem lett volna! :) Még a frontot sem érzem meg azóta! A lényeg, hogy a helyes testtartást meg kell tanulni az sokat segít és érdemes elmenni ortopédushoz tanácsért meg szakvéleményért hogy a természetes szülésnek van-e akadálya!!! Ez fontos és ha tud majd róla a nődokid tuti kérni fogja! Kívánom, hogy hasonlóan jól érezd majd magad a terhesség alatt! :)
Üdv! 38 hetes kismama
Nem feküdtem, sőt! Jan 1-jén szültem és november végéig dolgoztam, ráadásul napi 2 óra bkv-zás a fél városon át. Tele voltam energiával és egy cseppet sem fájt a derekam. Még karácsonyra is sütöttem-főztem egy csomó mindent, ajándékok meg babaholmik után rohangáltam. :)
Én inkább attól féltem, hogy majd a szülésnél okozhat gondot, de szerencsére nem, mivel sikerült természetes módon szülnöm. És a szülőágyon erőlködés közben sem éreztem egy percig sem, hogy gond lenne. Persze a nőgyógyimmal megbeszéltem, hogy mi a helyzet a gerincemmel, és ő is mondta, hogy nem okozhat gondot.
Te beszéltél már orvossal a dologról?
További ajánlott fórumok:
- Mi az ideális gyermekvállalás ideje, avagy örök harc a tökéletes élet után?
- 1 vega hét indításnak, aztán torna és odafigyelés a kajára a célig
- Küzd velem valaki mától? Mozgással és odafigyeléssel együtt menni fog! :)
- Milyen elveket tartottatok meg melyeket dobtátok sutba gyermekvállalás után?
- Gondolatok házasságról és gyermekvállalásról
- Hétfőtől jobban odafigyelek a kalória bevitelre, amikor lehet számolom is.ki tart velem?segítsük egymást