Külföldi munkák! (beszélgetés)
Sziasztok!
Én angoltanár vagyok, de a suli, ahol dolgozom, inkább leépít nyelvileg, semmint fejlődnék közben...
Szóval arra gondoltam, nyáron kimennék 1-2 hónapra Angliába ilyen nyári gyerektáborba... Eddig csak egy ügynökséget találtam, de nem tudom, mennyire megbízhatók...
Nincs valakinek ilyen jellegű személyes tapasztalata?
mire feladod a home office-t nem annyi. lesz az 100-105 font is. s lehet iden mar emeltek. hol bereltel szallast? ha kozvetito kuldi ki a szallas stimmel kb, de tomegszallas. 50 enberre jut egy mosogep stb.
de ha kiberelnek kisebb nagyobb lakast, akkor is kb ennyi 50 fontbol megall hetente, es mindenkinek van kulon szobaja, es 4- 5 emberrel kell osztozkodni a furdon egyebekkel azert nem mindegy. ehhez kell sokszor full time-s melo, ha hivatalosan berlik a hazat
A Home Office regisztráció 90 fontba kerül, a munkába állást követően 30 napon belül be kell adni. A szállás az elég drága, de ha van szobatársad, fejenként kb. 200-220 fontba kerül beköltözéskor (50-60 font egy hétre, és két hetet előre ki kell fizetni, ill. két hét depozitot.)
Ha az iwiweden a várost átállítod Londonra (vagy más városra, ahol nézelődni szeretnél ajánlatok után), akkor böngészhetsz az ottani lakás- és munkahirdetések között (bár az állást ajánl rovatot egyre gyakrabban anyázásra használják egyesek, sajnos). A neten tudsz jó állásokat találni, pl. gumtree.com De majd, ha előkotrom, tudok neked küldeni pár ügynökségcímet is. Azért arra ne számíts, hogy nagyon meg fogsz gazdagodni :) És nagyon sokat kell dolgozni, ez tény.
Szia!
Olyan ügynökséget nem tudok mondani, amelyik megbízható, de priviben küldöm, hogy melyik nem az. Öcsémet és még másik hét embert jól átvertek.
Ahogy nekem mondták:
- Legalább 3 hónap kell hogy talpra állj kint.
- Bizalom kell.
- Nyelvtudás kell.
- Kitartás és akarat kell.
Többet ér ha vannak kint ismerőseid, mert úgy könnyebb.
Ráadásul a jó munkaerő alapkövetelmény.
A legtöbb ismerősöm fél-egy év után visszajött.
Ezenkívül figyelembe kell venni a természetrajzi adottságokat mert a tenger vagy óceánközeli helyek katasztrófaügyileg igencsak veszélyeztetettek manapság.
Ez nem azt jelenti hogy neked nem sikerülhet.
Csak óriási felelősség kell hozzá, ahogy látom.
Egyetemista vagyok, de nagyon nehéz anyagi helyzetben vagyok, illetve nagyon jó lenne egy kis nyelvtanulás. Az egyetemen halasztanék 1 vagy 2 félévet annak érdekében, hogy megtanuljak jól angolul, illetve összeszedjem magam anyagilag. Jelenleg győzködöm a párom, hogy menjünk együtt, de ő még nagyon bizonytalan és nemigazán szeretne kimenni külföldre. Az interneten néztem már munkákat, de a mai világban már nem nagyon lehet bízni az interneten meghirdetett állásoknak.
Ezért, ha valaki tud megbízható külföldi munkaközvetítő cégeket, amiben ténylegesen meg lehet bízni, az kérem írja meg akár itt a fórumba, akár priviben.
Elsősorban Angliába mennék, az angol miatt. A párom csőszerelő (víz, gáz, fűtés) és pedig bármit megcsinálok, persze a jóerkölcs határain belül. Akár gyermekfelügyelet, vagy konyhai kisegítő, vagy bármilyen munka.
Előre is köszönöm a segítségeteket.
További ajánlott fórumok:
- Munkavállalás külföldön, külföldi munkák, munkalehetőségek
- Au-pairkedés, nyári külföldi munkák
- Külföldi munka munkaközvetítővel... Tudtok olyan irodát, ahol nem előre kérik a pénzt?
- Tudnátok nekem ajánlani olyan hirdetési oldalakat, amelyek külföldi munkákat hirdetnek?
- A nyugdíjbiztosítónál kérik a külföldi munkakönyv lefordíttatását?
- Létezhet ez a külföldi munkaközvetitő cég Telkiben?