Kukoricás-répás rizi-bizi recept
25 perc
A Kukoricás-répás rizi-bizi hozzávalói:
2 ek olaj
2 dl rizs
4 dl víz
1 kk só
25 dkg fagyasztott kukorica
25 dkg friss borsó
2 szál sárgarépa
A Kukoricás-répás rizi-bizi elkészítési módja:
A répát megpucolom, kis kockákra vágom, felteszem főni. Ha félig puha, hozzáteszem a borsót, kis idő múlva a kukoricát és puhára főzöm. Közben a rizst felforrósított olajba öntöm, fehéredésig pirítom állandó keverés mellett. Ráöntöm a hideg vizet ( sercegni fog, meg köpködni, ezért vigyázok), megkavarom és lefedem. Ha felforr, leveszem a gázt, és néha kavarok rajta. Mikor már alig van víz rajta, beleteszem a sót jól megkavarom és óvatosan hozzákeverem a kukoricás répás borsót. Lefedem, kikapcsolom a gázt, és 15-20 perc múlva tálalom.
A kukorica lehet konzerv is, borsó lehet fagyasztott, vagy konzerv is. A konzerv azonnal mehet a megfőtt rizsbe.
Kategória: Köretek receptjei
A receptet beküldte: cirmesitompika, 2009. márc. 30. 16:36
A kukoricás-répás rizi-bizi elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.