Közös kassza (beszélgetés)
Mi 7 éve élünk együtt.
Nálunk teljesen természetes,hogy a párom leadja a fizetését,én meg elköltöm:-D
Mindketten keresők vagyunk,nem szokott elszámoltatni sem,hogy mire költöm a pénzt és hogy nekem mennyi a pénzem.De ha rákérdez,akkor megmutatom neki...
:)
Ha mindig így lett volna nálam,hogy ami a tied......akkor lehet egy fagyira nem jutott volna a barátaimnak.....vagy kértek volna tőlem kölcsön?:):):)
Nálunk is így van. A házasságkötés előtti vagyonunk közössé vált, eleinte én keretem többet, és az én albérletembe költözött be a férjem, mivel nekem nem volt gond én fizettem tovább. Aztán hirtelen fordult a kocka, jobb állása lett és sajnos örökölt is, így tudtunk nagyobb lakást venni, az önrészbe akkor Ő adott többet, a törlesztőrészletet közösen fizetjük, hosszú távon tehát kiegyenlítődnek a dolgok, és mivel hosszú távra tervezünk egymással, így ez teljesen rendben van így. Nem sok volt egyikünknek sem amikor összekerültünk, amink van azt közösen raktuk össze...
Mivel mindketten már rég dolgoztunk amikor összekerültünk (31 és 35 évesek voltunk) így mindegyikünknek volt saját számlája, ami meg is maradt, azóta van két közös is, a közös hitel és a közös megtakarítás miatt. Eléggé esetleges, hogy mikor ki mit fizet, általában hó elején én (mivel én kapok előbb fizetést), a hónap második felében ő. A törlesztőrészlet az én számlámról megy, tankolni Ő szokott gyakrabban (ha itthon van, most külföldön dolgozik), a gyereknek én vásárolok, az autószervízt ő fizeti stb stb stb. Mostanában külföldön dolgozik, így azt a pénzt amit ezekre költene, átutalja nekem, így itthon mindent kji tudok fizetni amit kell. A lényeg: soha nem száémolgatjuk, mikor ki mennyit ad bele, és minden nagyobb kiadást megbeszélünk a másikkal. Ugyanakkor mindkettőnknek megmaradt az a szabadsága, hogy eldöntheti mikor, mennyit költ, megbízunk egymásban annyira, hogy tudjuk, egyikünk sem veri el hülyeségekre a pénzünket. Még sosem volt ebből probléma, ha épp úgy van, hogy valami miatt összébb kell húznunk magunkat, azt is mindig meg tudtuk beszélni, és mindig mindketten be is tartottuk amiben megegyeztünk.
A házasságkötés előtti vagyonom odaveszett.
Megtanultam egy életre, hogy mindenki a saját ....val verje a csalánt.
A legnagyobb hülyeség a közös kassza...
Mi 10 éve vagyunk együtt, igaz ebből rengeteg volt a távkapcsolati rész, de soha nem engedtük egybe a pénzügyeket!
Igazságosan vagy testvériesen?
Igazságos, akkor fele-fele, ha testvériesen, akkor ami a tiéd, az az enyém, ami az enyém, ahhoz meg neked semmi közöd. :D
További ajánlott fórumok:
- Közös vagy külön kassza
- Szerintetek közös vagy külön kassza? Érveket kérnék mindkét oldalról, kinek mi a tapasztalala, melyik a jobb?
- Közös vagy külön kassza volna jobb számunkra?
- Közös kassza-külön kassza
- Közös kassza, külön kassza, ki hogy oldja meg?
- Külön vagy közös kasszán vagy a pároddal? Hogyan oldjátok meg?