Közös kassza-külön kassza (beszélgetés)
Közel sem...
Az a legegészségesebb ha egy párnak van külön-külön számlája, már csak biztonsági okokból is. Van hozzáférésük egymás számlájához, tudják a másik számlán levő összegét, tudnak mindkét számla összegével együtt számolni megbeszélés alapján mikor mit mire ha nagyobb "beszerzésre" kerül a sor DE megvan a saját önállóságuk is, nem kér a másiktól pénzt, nem számoltatja el mikor mire költött stb...
Nálunk pontosan úgy van, ahogy leírtad
Külön számla, mindenkinek hozzáférése a másikéhoz.
Nem felezünk, osztunk, van amit én fizetek, van amit a férjem. A nagyobb közös dolgokat egyeztetjük.
Akinek éppen jobban megy, az természetesen nagyobb részt vállal a kiadásokból.
Én sem tudom elképzelni, hogy egy közös számlánál hogyan működik, ha valaki akar venni a másiknak pl. ajándékot. Hisz a közös számláról egyből kiderül annak értéke.
Olvasgattam a hozzászólásokat, értetlenkedtem, aztán visszaolvastam az elejére.
Én minden gond nélkül elismerem ha hülye vagyok, hát elismerem, hogy megint hülye voltam.
Anonim kollegina első hozzászólásában a "lekötötte" szót "elköltötte" szónak olvastam.
Így viszont a 2.es számon futó hozzászólásom aktualitását vesztette.
Elnézést :)
Mert pl a feleknek nem 0-ról indul a közös életük.
Nálunk is külön kassza és külön vagyon van. Azért az érdekes lett volna, hogy a meztelen popómra vertem volna a palávert akkor amikor még önállóan 2 fillért se kerestem meg, csak beköltöztem a férj házába, aki már akkor is bőszen hordta haza a pénzt.
Továbbra is a férj fizeti a ház, nyaraló fiszemfacom egyéb ingatlanok fenntartását, modernizálását, mert az övé. Azonkívül hogy benne élek a házában semmi közöm hozzá, annyi hogy kikérte a véleményemet a fal színéről. A mai napig nem áll a számra az, hogy házunk.
Fogalmam sincs, hogy mennyi pénze van, van-e egyáltalán, annyit tudok baj esetére, hogy hol vannak bankszámlái, de hozzáférésem nincs hozzájuk, ahogy neki sincs az enyémekhez.
Közös életünk kezdete óta nekem is lett egynéhány ezem-azom, van olyan ingatlanom, amit a férjem meg se találna, azt se tudná merre induljon el, mivel sosem járt ott. De pl férjem azt sem tudja pontosan, hogy mennyit keresek.
A külön kasszát azért nem úgy kell elképzelni, hogy ha veszek egy lábtörlőt akkor ő abba nem törölheti bele a lábát.
Sorry, nem túl okos a férjed, ha bankban köti le pénzét. A végén aztán nagyon fog csodálkozni, hogy amikor kiveszi, kevesebb lesz, mint amit betett.
A konkrét kérdésedre: külön számláink vannak, de mindkettőnknek bejárása van a másik számlájára. Van amiről közösen döntünk, van, amiről nem. A külön számla ésszerű is, ha pl. az egyiket valamiért zárolják, nem marad a család pénz nélkül. Másrészt elég furcsán érezném magam, ha meg kéne beszélnem, hogy mennyi pénzt veszek ki a közösből, amikor pl. neki veszek ajándékot.
Közös számlátok van, vagy külön? Mert a teljes számlán lévő fizetéséből ez nem derül ki.
Ha közös, akkor te is ugyanúgy hozzáférsz a számlához és a lekötéshez is.
Sosem értettem a külön kasszát.
Ugyan nem közös a bankszámlánk, mindenkinek van sajátja és mindenki költ arra ami szíve vágya de ha nagyobb értékű mindig megbeszéljük. Egy java részét pedig együtt spóroljuk, tesszük félre. A kiadásokat pedig arányosan rendezzük de sose nézzük melyikünk költött többet adott egy hónapban hiszen minden közös. Számomra a külön kassza felfoghatatlan.
Tudok olyanról aki bevásárol majd hazaviszi a blokkot és kéri a felét, na ennél gázabb szerintem nincs egy kapcsolatban.
Nem látok benne különösebb gázt,,,hisz felgyűlt a számláján egy adott összeg és annak a nagy részét lekötötte.Az utána érkező fizuk megint egészében rendelkezésre állnak.Így értelmeztem.
Az, hogy ez előbb nem kerül megbeszélésre,,,Hát igen:(
A külön kasszásdi ,,nem menne.
Képtelen lennék külön kasszán élni és enyém-tiedezni mindig. "MI" vagyunk, közös célokkal, közös gyerekekkel, meg közös kasszával.
Mondd meg neki, hogy csináljatok egy olyan hónapot, mikor összeírjátok mi mennyi, hogy jobban lássátok át a kiadásokat. Akkor aztán kiderül ki mit fizet.
Számomra az nem opció, hogy valaki eleget keres kettonkre. Mert mi lesz holnap után? Én megosztok bármit, az életem, a keresetem, de mindig tudom, hogy egyedül is megelek. Nem tudok nagy lábon élni, de egy nem szar szintet elértem, és fenntartok.
Talán cserencses volt a házassagotok, de neki soha nem volt választása, mint nekem.
Ottmaradt,mert mi mást csinált volna? Ez nem élet.
Beszáll a házimunkába is? Vagy te vagy az ingyen cseléd?
Főzz neki paprikás krumplit, grízes tésztát, rántott levest. Mond te is, Ilyen inflációs időkben nem flancolunk.