Főoldal » Fórumok » Egyéb témák » Közjegyzői árak fórum

Közjegyzői árak (beszélgetős fórum)

5. dioevi (válaszként erre: 2. - Amaunet)
2021. okt. 14. 12:28
Kérlek akkor ezt " emberi " nyelven , jogi szakzsargon nélkül....
4. gabbbicica (válaszként erre: 1. - Dioevi)
2021. szept. 14. 21:35

Mi több, mint 50 000ret fizettunk tavaly , nem vegrendeletert, hanem a Fundamentahoz kellett egy kozjegyzoi irat.

Kb 20 percet voltunk ott, meg elotte bekérte e-mailben a Fundamentas szerzodest.

Mikor odaertunk, felolvasta az elore elkeszitett iratot, alairtuk es eljottunk.

Egy masik ugyben, kb 10 eve kereken egy 10est fizettem, nyelvvizsga fenymasolat hitelesiteseert. A kozjegyzot nem is lattam, a titkarno fenymasolta le a nyelvvizsgam.

2021. szept. 14. 17:28

"12. § Ha az ügyérték nem állapítható meg, a munkadíjat a közjegyzői eljárás lefolytatására fordított idő alapulvételével kell megállapítani, amelyhez hozzá kell számítani az előkészítéshez, valamint az eljárás lefolytatásához szükséges időt is.

13. § (1) Az eljárás lefolytatására fordított időhöz igazodó munkadíj összege minden megkezdett óráért 5500 Ft."

"b) a kétszeresét kell felszámítani jognyilatkozat, végrendelet okiratba foglalásáért,"

Vagyis minden megkezdett óráért 11000Ft - így értelmeztem.

2021. szept. 14. 17:25

"26. § A hagyatéki eljárás lefolytatásáért a közjegyző részére

a) ha az ügyérték megállapítható, a 10. § szerinti munkadíj felét,

b) ha az ügyérték nem állapítható meg, minden megkezdett óráért a 13. § (1) bekezdése szerinti, de legfeljebb három órára járó munkadíjat kell fizetni."

[link]

2021. szept. 14. 16:51
Végrendeletet szeretnék írni, mert nem egyformán kívánom megjelölni a gyerekeimet örökösként. De a közjegyző olyan összeget mondott ,h. meggondolom.... Mik 2021-ben a reális árak ?

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook