Közjegyzői árak (beszélgetős fórum)
Mi több, mint 50 000ret fizettunk tavaly , nem vegrendeletert, hanem a Fundamentahoz kellett egy kozjegyzoi irat.
Kb 20 percet voltunk ott, meg elotte bekérte e-mailben a Fundamentas szerzodest.
Mikor odaertunk, felolvasta az elore elkeszitett iratot, alairtuk es eljottunk.
Egy masik ugyben, kb 10 eve kereken egy 10est fizettem, nyelvvizsga fenymasolat hitelesiteseert. A kozjegyzot nem is lattam, a titkarno fenymasolta le a nyelvvizsgam.
"12. § Ha az ügyérték nem állapítható meg, a munkadíjat a közjegyzői eljárás lefolytatására fordított idő alapulvételével kell megállapítani, amelyhez hozzá kell számítani az előkészítéshez, valamint az eljárás lefolytatásához szükséges időt is.
13. § (1) Az eljárás lefolytatására fordított időhöz igazodó munkadíj összege minden megkezdett óráért 5500 Ft."
"b) a kétszeresét kell felszámítani jognyilatkozat, végrendelet okiratba foglalásáért,"
Vagyis minden megkezdett óráért 11000Ft - így értelmeztem.
"26. § A hagyatéki eljárás lefolytatásáért a közjegyző részére
a) ha az ügyérték megállapítható, a 10. § szerinti munkadíj felét,
b) ha az ügyérték nem állapítható meg, minden megkezdett óráért a 13. § (1) bekezdése szerinti, de legfeljebb három órára járó munkadíjat kell fizetni."
További ajánlott fórumok:
- Apasági nyilatkozat, közjegyző, anyakönyvvezető... Hogy is van ez?
- Országos közjegyzői kamarától kaptunk levelet, fizetési meghagyás miatt, mit tegyünk?
- Hagyatéki tárgyalást az illetékes önkormányzat hivatalból intézi, vagy az érintetteknek kell közjegyzőt keresni?
- Mennyit keresnek körülbelül, nagyságrendileg a közjegyzők?
- Az albérlőnk elismerte közjegyző előtt a tartozását, ki szeretnénk költöztetni őket, mi ennek a módja?
- Albérlet kiadásnál ki állja a közjegyzői díjat?