Közigazgatási birság meg nem fizetése (beszélgetés)
Sziasztok. 30 napon túli meg nem fizetett közigazgatási bírság (behajtani tilos táblánál be hajtottam) miatt hivott ma reggel a rendőrség, pénteken kell bemennem jegyzőkönyv felvétel miatt. Eléggé meg vagyok ijedve, sosem történt hasonló velem, a büntetést esküszöm elfelejtettem. 4 hónapja volt, azóta elköltöztem abból a városból, a büntetőcédulán kívül ami a kocsinál várt, levelet nem küldtek. A kérdésem az lenne, leültethetnek emiatt? Vagy közmunkára foghatnak?
Sok helyen azt olvastam igen. Vagy van még mód arra, hogy kifizessem?
Előre is köszönöm a válaszokat!
Nincs összeghatár. Ez egy jó nagy tévedés. A tartozás, az tartozás.
Mondjuk azt sem értem, hogy miért kellett megvárni, hogy végrehajtást kezdeményezzenek miatta. De persze ez nem az én dolgom.
Tudomásul kell venni, hogy amikor valaki tartozik, akkor azt előbb utóbb behajtják. Ha ez törlesztőrészlet tartozás, akkor is elviszik a kocsit. Ennyi.
de 60.000ft még nem éri el a minimálbért,nem értem....
annyiért nem cseszegtethetnek...
a különbözetet visszaadják....
a maradék pénz visszamegy hozzád
a barátnőmnek 760.000ért ment el a 800.000es kocsija 400.000volt a tartozása-a különbözetet odaadták,persze legális ügyvédi úton
Szia!
Én is kaptam most egy hasonlót, és kértem részletfizetést!
Próbáld meg te is , így nem lesz semmi gond.
További ajánlott fórumok:
- 2012. évi közigazgatási alapvizsga tesztkérdéseket vadászom, ki tud segíteni egy bukott nagyinak?
- Szociális munka vs. Közigazgatásszervező?
- Mit jelent, ha valaki ellen gyorshajtásért ( 70 helyett 99 km/h ) közigazgatási eljárás indul? Mik lehetnek a következmények?
- Kikre vonatkozik és mi ez a "LÉTSZÁMSTOP A KÖZIGAZGATÁSBAN"?
- Van titoktartási kötelezettség a közigazgatásban?
- Szeretnék egy közigazgatási alapvizsgát letenni, ennek feltétele kell, hogy legyen az, hogy közszolgálati jogviszonyom legyen?