Középfülgyulladás-arcbénulással...felnőtt betegség? (beszélgetés)
Üdv minenkinek!
Új vagyok itt, de talán a legtapasztaltabb, viszont én is válaszokat várok. Eddig 13 alkalommal volt lebénulva az arcom, az esetek többségében a bal fele. Volt Lyme kórom,huzattól, fülgyulladástól, herpes virus is okozta, fáradságtó, illetve kimerültségtől.
Szóval azt hiszem, hogy én már túl vagyok mindegyik variáción. Engem az érdekelne, hogy tudtok e valakit ajánlani, egy olyan orvost aki avval foglalkozik, hogy a visszamaradt asszimetriát, hogyan és milyen modón lehetne korigálni. 36 éves nőként nem vagyok elégedett avval a gyógyulási folyamattal amit az eddigi orvosaim segítségével tudtam elérni. Hallottam egy bizonyos szemműtétről, de állítólag csak küföldön létezik. Esetleg ha valaki tud megfelelő információt erről azt megköszöném!:-)
Szerintem igen,1x mondtam is-talán pont hétfőn-,hogy az első perctől kezdve érzem...Rá is kérdeztem,hogy gyógyszert v. valamit kell e szednem?
Jó a laborom,nem.
Üdv. és még 1x köszi!
Nincs mit,remélem minél hamarabb,meggyógyulsz!
A csecsnyúlvány nincs begyulladva(ott fut át az arcideg)?Fültőmirigy?
Szia!
Fülgyulladástól lebénulhat az arc,pont egyik nap olvastam erről.
Igen,nálam is gyanították a huzatot,de számomra "minden előzmény nélkül" alakult ki.Ma megint kaptam 10 elektromos kezelésre javaslatot;érzem is a javulást!Ha beszélek,szinte már nem is látszik,csak a szemem gyatra 1kicsit!
Jókívánságodat köszönöm!Minden jót!
Az ok:a fülgyulladás...biztosra veszik,mert az 5 elektromos kezelés-műtét- után pirinyóka javulás volt tapasztalható.
KÖSZI!
Szia!
A középfülgyullasádról nem tudok mondani semmit, de a férjemnek is volt, hogy lebénult a fél arca. Nagyon borzasztó érzés, sajnálom, hogy miken mész keresztül. A férjemnek egy gyulladása volt, és eg gennycsomó elnyomott egy ideget. Neki virusos gyulladás volt. Három hétig naponta járt idegstimuláló kezelésre, kapott gyógyszereket (az egyik gyógyszer herpeszvirusra való volt, a másikra már sajnos nem emlékszem)Neki nem kellett a fülét felszúrni, szerencsére műteni sem kellett. De neki más volt a problémája.
remélem hamarosan meggyógyulsz! Mielőbbi gyógyulást kívánok neked!
Üdv: tütter
A szomszédunknak is lebénult az arca egyik oldala a gyulladás miatt. Mivel duzzanat keletkezik, az arcideget is nyomja. Fontos a duzzanat/gyulladás mielőbbi csökkentése, hogy az ideg minél rövidebb ideig legyen nyomás alatt, mert akkor hamarabb gyógyul. Naponta kell járni elektroterápiára, tornára. Sokat gyakorold a tükör előtt a grimaszolást, nyelvnyújtást, hogy mielőbb elmúljon. Kb. 2-3 hét alatt szokott javulni, de ez persze attól is, mi okozta a bénulást. Emellett ajánlott B vitamint szedni pl. Milgammát.
A fülgyulladás miatt meg valóban érdemes lenne vagy másik orvoshoz menni vagy esetleg neten rákérdezni egy dokinál.
Nekem volt jobb oldali arcbénulásom. Szerencsére kigyógyultam belőle, és mára már nyoma sincs a dolognak, csak az emlékezetemben van erősen jelen.. Igaz, fél évig jártam a kórházba, minden hétköznap elektromos kezelésem volt, masszázzsal és arctornával együtt.
Nekem huzattól alakult ki. Meg lehet, hogy Nálad is ez a helyzet és emiatt gyulladt be a középfüled is.. Persze nem vagyok orvos, és nem tudom, hogy pontosan emiatt alakult-e ki a bénulás, de magamból kiindulva, csak ezt tudom nyilatkozni..
Mielőbbi jobbulást kívánok!:]
Hajaj,nem jó történet. Ajánlom nézd meg ezt a honlapot,kérdezd meg a dokit,hátha tud segíteni. Sok jót olvastam már róla, nálunk a gyereket mentette meg a mandulaműtéttől.Hátha segít
Középfülgyulladástól/állítólag/bénult le a bal arcom...04.12-re elzsibbadt a szám bal fele,akkor már3.napja kezelt fül-orr-gégész(1).Főorvost hívott a probléma hallatán,aki,mind az mellett,hogy perforált a dobhártya,még +ba felszúratta/határ eset-fájdalom téren/...másnapra rosszabb lett az arcbénulás(Bell-féle bénulás?);köv. napra (04.14.)befektetett>majd,1órás altatás nélküli(helyi érzéstelenítéssel),fúrás-faragásos műtétre került sor...a többi ez után elviselhető volt...Teszem hozzá:hallásvizsgálat/0 eredmény/,ideggyógy-i konzultáció is volt-áramos terápia lett a vége/bénulásra/...
Hétfőn,audiológia után/kevésbé jó eredmény/ismét FELSZÚRTA A FÜLEM! Hát ez már nem ment hang nélkül>részemről!Tett is rá némi meg jegyzést,de ...válaszoltam! :(
Egyik héten szúr,:( másikon vág? :(
valamikor vége, és jobb lesz???
További ajánlott fórumok:
- Crohn betegség
- Pszichés betegségeimmel nehéz élnem a felnőttek életét 44 évesen. Sokat szenved a lelkem. Fel sem növök talán soha?
- Heveny középfülgyulladás
- Gennyes középfülgyulladás /mastoidectomia/ Segítsetek, van tapasztalatotok?
- Ha valakinek van valami elmezavara, betegsége és nem kezelték, nem foglalkoztak vele, akkor felnőtt korban lehet kezdeni vele valamit?
- Mit lehet tudni a felnőttkori vitustánc nevű betegségről?