Heveny középfülgyulladás (beszélgetős fórum)
Ha a dobhártya mögött genny van és feszül,akkor fenn áll a lehetősége,hogy spontán kiszakad:(
Az lenne jó,ha felszívódna.
Kérjél hallásvizsgálatot is,nehogy a füledbe kerüljön...
Ha szervül a genny,a hallócsontok is károsodnak.Bocs,nem megijeszteni akarlak,csak figyelj oda magadra.
Ha voltál dokinál, akkor nincs más teendőd! Ő tudja legjobban, hogy mit kell csinálni:)
Vannak praktikák természetesen, de ezek abban az esetben alkalmazhatók, ha még orvos nem mondott semmit.
Én arra törekednék, hogy fel ne kelljen szúrni a füled.
Ha nem irt fülcseppet, akkor valószinűleg azért nem tette, mert az nem tenne jót, vagy mert szerinte az antibiotikum megteszi hatását.
Esetleg másik orvos véleményét kikérheted.
Orvos nélkül jót szokott tenni a fül meleg borogatása (meleg só, vagy az a roppantós csoda, amit patikában lehet venni) vagy gőzölgés, ami az arcüreg gyulladásnak jót tesz. Sokaknak az infrázás is bevált, nekem nem, mert azt éreztem, hogy jobban letapad tőle a váladék. De lehet csak nem jól csináltam.
Volt, hogy felszúrást fülcseppel megúsztunk.
úgyis ezt teszem
ugye a tengervizes oldattal nem rontok rajta?
szerintem szedd a gyógyszereket
használd az orrsprayt vagy cseppet
és szedd a köptetőt-hurutoldót
egyelőre ennyit tehetsz
a feszítés a váladéktól van a dobhártyád mögött
sajnos, néha átszakítja a dobhártyát, ezt jó elkerülni. Néha az orvos metszi át a dobhártyát, hogy ki tudjon jönni a genny
Melegítést nem ajánlott?
Ha feszül,akkor a dobüregben folyadék lehet(genny)
a doki nem szúrta fel?
Félő,hogy magától átszakad a dobhártyád,ha feszül.
kaptál antibiotikumot?Mit mondott a doki?
mit írt fel az orvos?
melegítést, infralámpázást nem ajánlott?
valami váladékoldó szert biztosan kell szedned, ACC-t vagy más hasonlót, a váladéknak ürülnie kell az arcüregedből is.
Ezen kívül ételben kerülj minden tejterméket, mert nagyon erősen nyákosít és rontja a helyzetet.
Kedves Zau! :)
A gyógynövény boltban lehet kapni Rózsa olaj fülcseppet, és mindenképpen kérj az illető eladótól hozzá szakszerű tanácsot. :) Egészségben és Örömben Gazdag Napot Kívánok Neked! :)
A doki középfülgyulladást állapított meg nálam. Nincs fájdalmam, de olyan érzés mintha el lenne dugulva a fülem. Feszítő, zúgó érzés. Nektek már volt hasonló? Tényleg van ilyen tünete? Azt hozzá kell tennem, hogy arcüreggyulladás is állapított meg. Plus még köhögök is, váladékosan.
Köszi előre is a választ!!!
További ajánlott fórumok:
- Hüvely heveny gyulladása volt már valakinek? Tapasztalatokat kérek.
- Jótanácsokat kérek heveny gégegyulladás mihamarabbi átvészeléséhez :)
- Segítsetek! Heveny kötőhártyagyulladást állapítottmeg az orvos..Nagyon fáj a szemem folyamatosan ömik belőle a könny. A fényt se bírrom
- Gennyes középfülgyulladás /mastoidectomia/ Segítsetek, van tapasztalatotok?
- Hüvely heveny gulladása