Közalkalmazottként több vagy kevesebb szabi jár mint sima Mt szerint? (beszélgetés)
Ez attól is függ, hogy az alapszabadságon felül megillet-e egyéb jogcím(ek)en pótszabadság.
Engem például nem illet, szóval Kjt. szerint pár nappal kevesebb szabim van, mint életkor szerint lenne, ha az Mt. hatálya alá esnék.
Én valamiért most többet kapok pár nappal, mint korábban.
Nem reklamáltam...
56. § * A közalkalmazottat
a) az „A”, „B”, „C” és „D” fizetési osztályban évi húsz munkanap,
b) * az „E”, „F”, „G”, „H”, „I”, „J” fizetési osztályban és a 79/C. §-ban említett munkakör betöltése esetén évi huszonegy munkanap
alapszabadság illeti meg.
57. § (1) A közalkalmazottnak a fizetési fokozatával egyenlő számú munkanap pótszabadság jár. Az 1. fizetési fokozatban a közalkalmazottat e címen pótszabadság nem illeti meg.
Közalkalmazottként több vagy kevesebb szabi jár mint sima Mt szerinti alkalmazottként?
Egy állami céghez megyek melózni Kjt szerinti foglalkoztatásba, admin munkakörbe.
Erre annyi szabit kapok majd mint amennyi az Mt szerint jár (20 nap alap + pót) vagy többet /kevesebbet?
További ajánlott fórumok:
- Kapnak valamennyi pénzt mostanában a közalkalmazottak?! + ban
- Ki lehet-e nevezni valakit közalkalmazottnak a diplomás bérrel és munkakörbe úgy, hogy nincs nyelvvizsgája a diplomához?
- Ha 34 nap szabira 92000 Ft nettót kapok akkor szerintetek mennyire lehetek bejelentve?
- Utazáshoz több napra ételkészítés. Mit vigyek, ami inkább diétás és el tud állni? Hűtő van, hely annál kevesebb lesz szerintem.
- Olly Murs csak szerintem hasonlít a Barátok közt Szabijára?
- 2013 szerinti alapszabadság, és gyerek után járó szabi?!!