Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Követek két urbexes oldalt, megdöbbentő képek sorsukra... fórum

Követek két urbexes oldalt, megdöbbentő képek sorsukra... (beszélgetés)

Ez a fórum egy anonim vallomáshoz nyílt.

15. Enissa (válaszként erre: 6. - Hunóra)
tegnap 14:58

Igen a fotók, volt ahol festményt láttam, asztali számítógépet, ott hevert mellette a munka. Ha követed ezeket, lehet te is láttad.

És persze vannak olyanok is, ahol látszik idősebb ember élhetett, de a kutyának nem kellett onnét semmi.

De a telek sem? Az a furcsa.

14. Enissa (válaszként erre: 8. - Amaunet)
tegnap 14:54
Mint egyik város, belvárosi lakója, ezeket azért nem renoválják, mert amennyiben még inkább hagyják lepusztulni, szarért-húgyért megvásárolja egy az épületfalához közelálló személy, vagy baráti kör. Műemléképületek így kerülnek ebek martalékává.
tegnap 13:15
Azért ez mekkora pazarlás is.
12. Amaunet (válaszként erre: 11. - Globus)
tegnap 12:34

Az infrastruktúra, az ipar, a kereseti lehetőség távolabb van. Ahogy nálunk is magukva vannak hagyva a kis települések.

Olaszországban zajlik egy visszatelepítés is. Az önkormányzatos 1€-ért árulják az ingatlanokat és segítik más eszközökkel is a letelepülőket. (már nem emlékszem, hogy hol olvastam)

11. globus (válaszként erre: 6. - Hunóra)
tegnap 10:00
Sok évvel ezelőtt Olaszországban ezt már észrevettük. Elképesztő mennyiségű elhagyott házat láttunk az út mentén. Olyanokat, vagy sokkal szebbeket, amilyenért itthon pénzt adnánk. Szép ház, ablakok piszkosak, függöny nincs, környezetét felverte a gaz, életnek nincs nyoma. Szomorú és érthetetlen.
tegnap 08:54
Minek nekünk kis Dubai 500 méteres toronnyal? Budapest egy történelmi város. Mi így szeretjük. Nem egy metropolis égbetörő toronyházakkal.
tegnap 08:51

Vagy a hajmáskéri tüzérlaktanya. Lehetne hasznosítani valamilyen gyermekjóléti intézményként vagy nyugdíjas otthonnak, szanatóriumnak.

Nem hiszem, hogy többe kerülne, mint egy új üvegpalota.

tegnap 08:46

Nagyon szeretem a belváros régi épületeit. Nem értem, hogy miért nem azokat renoválják és teszik rendbe az adóforintjainkból, hanem határon túli templomokat, kastélyokat építenek újjá?

Pl. az első banki munkahelyem a Hold utca és a Báthory utca sarkán.

47°30'23.4"N 19°03'07.0"E

tegnap 05:42
Érthetetlen.
6. Hunóra (válaszként erre: 5. - Enissa)
tegnapelőtt 23:22
Ahogy írod. Hová tűntek, miért nem vitték magukkal az emlékeiket, a sokszor értékes tárgyaikat?
5. Enissa (válaszként erre: 4. - Enissa)
tegnapelőtt 21:30
Lemaradt...az embereknek nincs nyomuk. Fotók, gyermekjátékok, műszaki cikkek stb.
4. Enissa (válaszként erre: 2. - Hunóra)
tegnapelőtt 21:25
Szeretem nézegetni én is, és ahogy írod, van ahol még a kocsik is ott állnak az udvaron, amik akkoriban nem is voltak olcsók, s mint akiket elraboltak az UFO-k nincs nyomuk.
3. Myra (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
tegnapelőtt 19:21
Én is sokat gondolok ilyen épületekre amiket elhagytak. Régen terveztem venni ilyen kastélyt, kúriát, de nem sikerült.
tegnapelőtt 19:01
Tudod nekem ezekben az a legmegdöbbentőbb, hogy néha mintha köddé váltak volna az emberek, úgy tűntek el, mert mindent otthagytak.

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook