Kovaszt kell keszitsek, de csak instant elesztom van! Azt is lehet futtatni, mint a rendeset? A tajekoztatora az van rairva, hogy nem kell. (tudásbázis)
11. varbóc
2008. okt. 25. 20:45
Igazi kovász a pékségektől szerezhető be. Rgyébként az üzletben árultak közül előnyösebb a kockásat venni és használni.
10. Katinkaboszi (válaszként erre: 8. - Kk2)
2008. okt. 25. 20:00
nyugodtan használhatsz, én a kalácsot is ezzel készítettem és finom lett, pontosan úgy, ahogy előttem mondták, csak rászórom a lisztre és kész.
9. ea9bff1b44
2008. okt. 25. 10:05
Én rendszeresen készítek itthon pizzát, és mindíg szárított élesztőt használok hozzá. Nem kell felfuttatni, csak rászórom a lisztre a többi hozzávalóval, köztük a tejjel és vízzel és összedolgozom.
8. kk2
2008. okt. 25. 08:02
A szárított élesztőnek soha nincs olyan hatása,mint a rendes élesztőnek.Mi a tészták készítésénél soha nem használtunk szárított élesztőt ez inkább otthoni használatra találták ki.Pizza tésztához talán elég lesz.
7. MoncsiMama
2008. okt. 3. 22:26
koszonom szepen,mindjart neki is latok
6. Katinkaboszi (válaszként erre: 2. - MoncsiMama)
2008. okt. 3. 22:14
Azért ír kovászt, mert a pizzatészta eredetileg az olasz kenyértészta kimaradt része.
Ez pont, mint nálunk, csak mi nem teszünk rá olyan sok mindent, és lángosnak hívjuk, ez az eredeti, a most kapható lángosokat már másképpen készítik, de az eredeti ez lenne.
Tedd bele a lisztbe és úgy készítsd, az is elég és finom lesz.
5. 2577cdcc12 (válaszként erre: 2. - MoncsiMama)
2008. okt. 3. 22:10
A pizzához én mindig instant élesztőt használok. Ugyanúgy bánok velem, mint a frissel, felfuttatom a tejben. Elvileg elég összekeverni a liszttel, de én úgy még nem próbáltam.
4. PRÜNCÖ (válaszként erre: 2. - MoncsiMama)
2008. okt. 3. 22:07
INSTANTOST már én is használtam 2féle képen,de sosem kelt meg.
3. Katinkaboszi
2008. okt. 3. 22:06
A kovász az nem élesztővel készül, hanem az előző kenyér anyagából, vagy ha arra a bizonyos amerikai sütire gondolsz, ami kovásszal készül, azt nem tudod másként, csak abból.
2. MoncsiMama
2008. okt. 3. 22:05
sziasztok!
Csak az lenne a kerdesem,hogy az instant elesztommel is kell kovaszt keszitsek? vagyis hogy ugyanugy mukodik e mint a rendesnel?
Egyszer futtattam tejben cukorral,ahogy azt tobb recept is irja,de a tesztam nem kelt meg:-(
Ha viszont kihagyom ezt a reszt es csak siman ontom ra a meleg tejet es mar gyurom is a tesztat akkor minden ok.
Most pizza tesztat szeretnek csinalni,de a recept kovaszt ir...
1. MoncsiMama
2008. okt. 3. 22:03
Kovaszt kell keszitsek, de csak instant elesztom van! Azt is lehet futtatni, mint a rendeset? A tajekoztatora az van rairva, hogy nem kell.
További ajánlott fórumok:
- Milyen sütit készítsek most?
- Hogyan készítsek a saját lábamról láblenyomatot?
- Milyen babatermékeket készítsek, amit a kismamák/anyukák megvásárolnának interneten keresztül?
- Hogyan készítsek hurkát házilag?
- Vasárnap böjtölő ebédvendégem lesz. Mit készítsek neki, hogy meg tudja enni?
- Mit készitsek a megmaradt sonkából? Mire használhatom fel?