Kötelezvény írása (beszélgetés)
szia.
Nagyon köszi a segítséget.Közben találtam 1 mintát is és a tiédet meg azt "összevegyítve" írtam meg.
A kötelezvény
A kötelezvény olyan ügyirat (írásbeli nyilatkozat), amelynek kiállítója elismeri valaminek (dolognak,tárgynak) az átvételét, használatát. Ugyanakkor kötelezettséget vállal a pénzösszeg visszafizetésére, illetőleg a kapott tárgy vagy szolgáltatás visszaadására, viszontszolgáltatására, visszadására x. időn belül.
Pl. X.Y. valamilyen utca hsz. alatti lakás albérlője.
Kötelezem magam arra,hogy az átvett állapotban és a berendezési tárgyakat hiánytalanul átadva, az albérleti díjat rendezve x időn belül a főbérlő rendelkezésére bocsátom.
Tudomásul veszem,hogy a főbérlő az esetleges késedelmemért napi x forintot számol föl.
Kötelezem továbbá magam arra is, hogy a használati tárgyak megrongálásáért, elvesztéséért,megfizetem a főbérlő által megállípított reális összeget. (melyekről beköltözése, előtt fotók készültek)
Hely,év.hó nap. név.
aha akkor félreértelmeztem...:)
szóval az albérlő írja a kötelezvényt..
és mi ennek a formája?gondolom kötött formája van ?
Kötelezvényt ilyen esetben az albérlő írhat, hogy kötelezi magát x. időn belül elhagyja a tulajdonodat képező lakást, és rendezi az anyagiakat.
Véleményem szerint Neked ilyenkor felszólítáást kellene írni, lehet tévedek.
sziasztok
Egy olyan dologban lenne szükségem segítségre hogy társadalom ismeret órára kötelezvényt kell írni...
Témája: én vagyok a tulaj és az albérlőim szerződése lejárt.Tehát albérlet visszaadása...
Tudna ebben valaki segíteni nekem?
További ajánlott fórumok:
- Hogyan tudnám megtanítani a balkezes kisfiamnak a betűk írását?
- Végső búcsúztató írása de, hogyan?
- Újszülött babának gyógyszertári receptre tajszám írása, hogyan kell?
- Hoxa napló írásánál hogy lehet fényképet, esetleg excel, world dokumentumot beilleszteni?
- Írjuk össze, hogy mely szavak írását gyakoroljam az alsós gyerekkel!!
- Öröklésből kizáró ok-e az, ha vki jelen volt a végrendelet irásánál?