Írjuk össze, hogy mely szavak írását gyakoroljam az alsós gyerekkel!! (tudásbázis)
Mi is ezekből olvasunk!
Ennél jobb tényleg nincs!
"Mosó Masa mosodája"
"Gőgös Gúnár Gedeon"
A büdös életben sem láttam ennél jobb, és egyszerűbben nyelvtant oktató könyvet!
Ha nem próbálod ki, lelked rajta:)
Vagy akár szövegek is:
1.
Tudod-e, melyik fa tűri, hogy áradáskor folyóvíz mossa a tövét? A fűz, a nyár és az éger. Mindegyiknek terjedelmes a rokonsága, de azon belül a levelek formája, a barkák állása és a termések hasonlítanak.
2.
Mely állatok érzik jól magukat a fűzfák birodalmában?
Ha szerencséd van, egy víz fölé csüngő fűzágon függő cinege fészkére bukkansz.
3.
A nádas szélén fészkel a nádirigó. Ügyesen csusszan befelé a nádszálon. Fészke mestermű. Akárhogy hajlik a nád, vízszintesen marad. A tojások, fiókák biztonságban vannak.
4.
Maradj csendben, ha a békákat szeretnéd megfigyelni! Óvatosan derítsd fel a pihenőhelyét! Figyeld meg a tartását, ahogy ül! Ha szerencséd van, meglátod, hogyan kap el egy-egy legyet.
5.
A könyvespolcról levettem a Micimackó, a Fecskeköszöntő című könyveket. A jövő héten már a Vadölő című regényt fogom olvasni.
Én annó úgy csináltam az osztályommal, hogy kaptak 5-7 szót (1, 2, 3 és több szótagúakat), 2 mondatot és egy szöveget.
Most megyek, mert felébredt a csöppöm, majd jelentkezem még.
a legjobb e célra szerintem a Mosó Masa Mosodája, mert abban színessel vannak szedve azok a fajta szavak, amik vmi miatt gyakorlandól
j, ly, máshogy ejtjük máshogy írjuk, hosszú mássalhangzók stb.
Lehetnek mondatok is:
Ami nem szögletes, az gömbölyű.
Az édes ellentéte a keserű.
Amit nagyon szépnek tartunk, az gyönyörű.
A küldöttség az emlékműre helyezte a friss virágból font koszorút.
A menyasszony ujjára húzták a gyűrűt.
A lyuk... lyukas... lyuku... szavakat feltetlen,mert halok meg amikor latom leirva,vagy hallom,hogy luk,lukas,luku...
BRRRRRRRRRRRRR!!!
Ezek nagyon jók, össze fogom írni egy lapra, ahogy jönnek az ötletek még.
Egyébként egy 3. és 4.-es.
jegygyűrű, lyukasztó, Jolán, gomolya, joghurt, lyukas, edző, madzag, bodza, helyjegy.
Egyelőre ennyi, de még gondolkozom. :)
Hanyadikos a gyerkőc?