Főoldal » Fórumok » Szépség & Egészség fórumok » Kötelező orvosi vizsgálatok fórum

Kötelező orvosi vizsgálatok (beszélgetős fórum)

1 2 3 4
112. ,zumba (válaszként erre: 111. - Enissa)
júl. 28. 16:39
Értem. Én még a családunkban nem találkoztam ilyen vizsgálattal, így tudásom kicsike.
111. Enissa (válaszként erre: 110. - ,zumba)
júl. 28. 13:32

Nem kell. Lehet intézménye válogatja.

Annyi kell, hogy előző napon hús, zöldségleves, vagy almalevet lehet 'enni'

De olyan helyen jó csináltatni ahol, ha gond van, azonnal leveszik pl. a polipot.

Nem kell 2 x ua. procedúra.

110. ,zumba (válaszként erre: 106. - Hmkati)
júl. 28. 11:57
Diéta is kell?
109. tumbo2 (válaszként erre: 107. - Hmkati)
júl. 28. 11:41
mikor műtöttek,hát nem most volt,tán kétezerben.négyen kaptunk egyszerre beöntést.én el tudtam érni a vécét,de a három szerencsétlen öregasszony nem.nem is tudom mi ez,közöny,hanyagság?
108. tumbo2 (válaszként erre: 94. - Globus)
júl. 28. 11:38
én sem vittem,bár a lányom vitt be.két emeleten nem találtak egy tiszta pizsamát,pólóban feküdtem.még jó,hogy egy poharat kaptam.
107. Hmkati (válaszként erre: 81. - Enissa)
júl. 28. 09:37
Bizony! Magam takarítottam a slozit, miután éjjel egy néni szétkente a matériát nem egy alkalommal. Mert még 4 személy volt a szobába, kik nem képesek elmenni egy másik folyosói wc-re. Az, hogy a gyógyszert visszük már említésre sem méltó. '18-ban míg négyen voltunk a kórteremben, kik ülve mosdottunk nem volt gond, Egyedül maradtam, elvitték a fürdőszéket, nem titkoltan protekciósnak. Több mint 2 hétig nem mosdattak meg, mondván oldjam meg a szék nélkül.Mindez höségriadó alatt történt. Következő alkalommal vittem saját fürdő széket is. Most egy ismerős mondta, hogy közólték, ne használjon ventillátort a klíma nélküli szobában, mert ez is az intézmény áramát fogyasztja. Ja és vinnie kell elemet a vérnyomásmérőbe.
106. Hmkati (válaszként erre: 36. - Fortissimafingus)
júl. 28. 09:17
A tévében az orvosikamara képviselője elmpndta, hogy a székletvérteszt nem alkalmas rákszűrésre. hiszen ha már vérzik a tumor akkor gond van. Másrészt - mondta hogy aranyér is bekavarhat, vagy ha a vizsgálat előtt nem tartja be a diétát, azaz eszik húst. viszont elismerte, hogy nincs elég kapacitás, így anaszteziológus sem.
105. fortissimafingus (válaszként erre: 104. - Enissa)
júl. 17. 13:52
Köszi, ezt nem tudtam. De ez egy speciális eset szerintem. Ha el akarnék menni pl. hasi és kismedencei CT-re, arra konkrét indok kellene.
104. Enissa (válaszként erre: 102. - Fortissimafingus)
júl. 16. 22:00

Alkalmazzák pl. tüdődaganat hajlam esetén, mert a kis sejtes daganatot rtg-vel, ha kimutatják, az már így is, úgy is tepsi.

Könnyített CT-vel, még elcsíphető.

103. moimeme
júl. 16. 21:41

Az ötlet egyszerűen nonszensz. Ilyen normális országban nem lehet megcsinálni. A testem felett én rendelkezem. Nem kötelezhet senki sem invazív, fájdalmas, kellemetlen, megalázó vizsgálatkra.

Kikérem magamnak, hogy el kelljen tűrnöm, hogy a végbelemben/feleségem hüvelyében matasson bárki is. Nem vagyok hajlandó sugárterhelésnek kitenni magamat.

Legyen szűrés, biztosítsák a legutolsó kis faluban is, és aki akar, menjen. Ennyi, de ennél egy fikarcnyival sem több.

Csak halkan írom, de ennyi erővel előbb tiltsák be a dohányzást, alkoholt, mert azok is számos baj előidézői. (Ja, hogy azok egy csomó bevételt hoznak az államnak...?)

102. fortissimafingus (válaszként erre: 92. - 3198f17214)
júl. 13. 17:05

A tumormarkerekkel nem lehet kiszűrni a daganatokat.

A CT is csak korlátozottan alkalmas erre, mivel a kimutathatóság határa 2-3 mm. Persze, hasznos lenne, ha az ilyen méretű daganatokat ki lehetne szűrni, de a CT sugárterheléssel jár, ezért nem alkalmazzák szűrővizsgálatként.

101. ,zumba (válaszként erre: 100. - Globus)
júl. 13. 17:04
Igen és nagyon sokszor próbálkozik a páciens, lehet még két nap múlva is, mert fut be a hívása.
100. globus (válaszként erre: 99. - ,zumba)
júl. 13. 16:59
MÁV rendelőben csinálják. Hívjon a hónap utlsó napjaiban, akkor lesz nyitva a jövő hónap. Be sem jut kartonozóig a hívás, telefonközpont katonásan elmondja.
99. ,zumba (válaszként erre: 97. - Asztanaviszta)
júl. 13. 16:52
Felénk is.
98. globus (válaszként erre: 89. - Enissa)
júl. 13. 15:43
MR-re októbernél tart most a sor. Kolonoszkopia talán idénre nincs is.
97. asztanaviszta (válaszként erre: 89. - Enissa)
júl. 13. 15:27

Akkor te tényleges szerencsés vagy.

Nálunk sok vizsgálatnál még az időpontkérésre is időpontot adnak.

96. asztanaviszta (válaszként erre: 92. - 3198f17214)
júl. 13. 15:26

Mi a megalázó abban, hogy székletmintát kell beküldened?

A vastagbél szűrés jelenleg ebből áll.

95. globus (válaszként erre: 94. - Globus)
júl. 13. 10:31
*használnám, ha lenne
94. globus (válaszként erre: 91. - Tumbo2)
júl. 13. 10:31
Akkor sem használnam a közös wc papírt, higiéniai termékeket, a lenne. Esetleg lehetne ki egyedi (1-2 napra elegendő)csomagolás, amit osztályos felvételkor adnának. Nem mindenkinek van ideje kórházba kerüléskor összecsomagolni. Férjemet mentő vitte be a munkahelyéről, kérdőre vonták, pizsamát nem hozott?
93. 3198f17214 (válaszként erre: 92. - 3198f17214)
júl. 13. 10:20
terjeszteni=terpeszteni
júl. 13. 10:19
Én csak azt bírom, hogy mindig csak a megalázó vizsgálatokat akarják kötelezővé tenni. Viszont nem szorgalmazzák a teljes test ct-t és a tumor markerek vérből valö kiszűrését.Pedig ezekkel minden daganatot ki lehetne szűrni és még terjeszteni sem kéne idegenek előtt.
91. tumbo2 (válaszként erre: 79. - Lady Lavender)
júl. 11. 16:25
44 éve szültem,akkor sem volt vécépapír.pedig aránylag jó kórház.viszont a csempe leverve,minden letörve,ami mozdítható.
90. fortissimafingus (válaszként erre: 89. - Enissa)
júl. 11. 15:45

Szerintem nem lehet a kettőt szétválasztani. Lehet, hogy túl gyanakvó vagyok, de kinézem belőlük, hogy számolnak azzal, hogy kiesnek emberek az ellátásból, és akkor nem kell rájuk költeni. Ahogy a Covid alatt is számoltak azzal, hogy meghalnak az öregek. Akkora szarban van már a költségvetés, hogy egy elveszített százforintosért is lehajolnak.

Eddig, ha azt hittem, most már nincs lejjebb, mindig rácáfoltak.

89. Enissa (válaszként erre: 88. - Fortissimafingus)
júl. 11. 15:01

Ezen kellene elgondolkodni és lehetne felháborodni, nem a kötelező vizsgálatokon.

Felháborító, hogy egyformán vonják a járulékokat, de közel sem egyforma, még a fővárosban sem az ellátás, a vidékről ne is beszéljünk. Elgondolkodtató kinek van nagyobb esélye egy infarktus, agyvérzés, belsővérzés, szülés esetén a szakszerű ellátásra.

Felháborító, hogy oktató kórházakban is bezárnak pl. gyermekosztályokat.

Az én lakhelyemen 1-5 nap alatt van időpont MR-re, CT-re, míg más településeken, kerületekben a laborra is hónapokat várnak.

Én befoghatnám a szám, hogy lecarom mások baját, de nem teszem, átérzem mások gondját is.

88. fortissimafingus (válaszként erre: 81. - Enissa)
júl. 11. 11:49
Jézus. Nekem nemrég a SOTE sebészethez volt "szerencsém", vécépapírt vittem, de amúgy minden más volt. Hatalmas a különbség. Valószínűleg azért, mert oktatókórház, és elég kínos lenne a külföldi orvostanhallgatók előtt, ha a háromnapos szart kellene kerülgetni.
87. fortissimafingus (válaszként erre: 80. - Enissa)
júl. 11. 11:46

"Csak akkor is elég furcsa a reakció, hogy mi az, hogy próbálják megelőzni a betegséget?"

Ezt én sem értettem sosem, de most nem ez a trigger, szvsz, hanem az, hogy "kötelező" meg "bírság", azaz az állam elvár, de nem ad cserébe semmit - az eddigi tapasztalatok szerint.

86. Lady Lavender (válaszként erre: 84. - Lady Lavender)
júl. 10. 23:40
Meg Ha nem itt vagy biztosítva, menj haza
85. 30fc029c39 (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
júl. 10. 23:40

Ezt jelenti!

[link]

• a test és a szövetek feletti rendelkezés

"Az egyén személyes szabadságát e döntésekben az Alkotmány bizonyos keretek közé szoríthatja, de lényegesen nem korlátozhatja."

[link]

84. Lady Lavender (válaszként erre: 83. - Enissa)
júl. 10. 23:39

A határ mellett még több sehová nem adózó van, aki a minimumot fizeti, keres ott.

De veri a tam-tamot, ha nem kap még mindent azonnal.

Én hühelkem őket

És nem érdekel, ha egy kalap alá veszek őket.

Egy a kérdés: itt adózol-e, vagy kuss.

83. Enissa (válaszként erre: 82. - Lady Lavender)
júl. 10. 23:00
Port hintek én is, ez nem publikus.
1 2 3 4

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook