Kötelező orvosi vizsgálatok (beszélgetős fórum)
Nem kell. Lehet intézménye válogatja.
Annyi kell, hogy előző napon hús, zöldségleves, vagy almalevet lehet 'enni'
De olyan helyen jó csináltatni ahol, ha gond van, azonnal leveszik pl. a polipot.
Nem kell 2 x ua. procedúra.
Alkalmazzák pl. tüdődaganat hajlam esetén, mert a kis sejtes daganatot rtg-vel, ha kimutatják, az már így is, úgy is tepsi.
Könnyített CT-vel, még elcsíphető.
Az ötlet egyszerűen nonszensz. Ilyen normális országban nem lehet megcsinálni. A testem felett én rendelkezem. Nem kötelezhet senki sem invazív, fájdalmas, kellemetlen, megalázó vizsgálatkra.
Kikérem magamnak, hogy el kelljen tűrnöm, hogy a végbelemben/feleségem hüvelyében matasson bárki is. Nem vagyok hajlandó sugárterhelésnek kitenni magamat.
Legyen szűrés, biztosítsák a legutolsó kis faluban is, és aki akar, menjen. Ennyi, de ennél egy fikarcnyival sem több.
Csak halkan írom, de ennyi erővel előbb tiltsák be a dohányzást, alkoholt, mert azok is számos baj előidézői. (Ja, hogy azok egy csomó bevételt hoznak az államnak...?)
A tumormarkerekkel nem lehet kiszűrni a daganatokat.
A CT is csak korlátozottan alkalmas erre, mivel a kimutathatóság határa 2-3 mm. Persze, hasznos lenne, ha az ilyen méretű daganatokat ki lehetne szűrni, de a CT sugárterheléssel jár, ezért nem alkalmazzák szűrővizsgálatként.
Akkor te tényleges szerencsés vagy.
Nálunk sok vizsgálatnál még az időpontkérésre is időpontot adnak.
Mi a megalázó abban, hogy székletmintát kell beküldened?
A vastagbél szűrés jelenleg ebből áll.
Szerintem nem lehet a kettőt szétválasztani. Lehet, hogy túl gyanakvó vagyok, de kinézem belőlük, hogy számolnak azzal, hogy kiesnek emberek az ellátásból, és akkor nem kell rájuk költeni. Ahogy a Covid alatt is számoltak azzal, hogy meghalnak az öregek. Akkora szarban van már a költségvetés, hogy egy elveszített százforintosért is lehajolnak.
Eddig, ha azt hittem, most már nincs lejjebb, mindig rácáfoltak.
Ezen kellene elgondolkodni és lehetne felháborodni, nem a kötelező vizsgálatokon.
Felháborító, hogy egyformán vonják a járulékokat, de közel sem egyforma, még a fővárosban sem az ellátás, a vidékről ne is beszéljünk. Elgondolkodtató kinek van nagyobb esélye egy infarktus, agyvérzés, belsővérzés, szülés esetén a szakszerű ellátásra.
Felháborító, hogy oktató kórházakban is bezárnak pl. gyermekosztályokat.
Az én lakhelyemen 1-5 nap alatt van időpont MR-re, CT-re, míg más településeken, kerületekben a laborra is hónapokat várnak.
Én befoghatnám a szám, hogy lecarom mások baját, de nem teszem, átérzem mások gondját is.
"Csak akkor is elég furcsa a reakció, hogy mi az, hogy próbálják megelőzni a betegséget?"
Ezt én sem értettem sosem, de most nem ez a trigger, szvsz, hanem az, hogy "kötelező" meg "bírság", azaz az állam elvár, de nem ad cserébe semmit - az eddigi tapasztalatok szerint.
A határ mellett még több sehová nem adózó van, aki a minimumot fizeti, keres ott.
De veri a tam-tamot, ha nem kap még mindent azonnal.
Én hühelkem őket
És nem érdekel, ha egy kalap alá veszek őket.
Egy a kérdés: itt adózol-e, vagy kuss.
További ajánlott fórumok:
- Segítsetek hol lehet inzulinrezisztencia vizsgálatot csináltatni, magánúton?(Orvosi konzultáció nélkül.)
- Orvosi vizsgálatok, rossz tapasztalatok...
- Kötelező a védőnői vizsgálat 5 évesnek?
- I. trimeszterben milyen vizsgálatok kötelezőek?
- 24. hét után milyen vizsgálatok kötelezöek, és mikor kell elvégezni?
- Ausztriában hogy működik az újszülöttek/csecsemők ellátása? Milyen kötelező vizsgálatok vannak?