Korukhoz képest kisebb csecsemők! (beszélgetés)
Az Én babám 2850 grammal és 52 cm-rel született,most 5,5 hónapos és szerintem pont a 6hós státuszon meg lesz a "kötelező" duplázás. Nekem is voltak időszakok, sőt még sajnos most is vannak, h aggódom az evés-hízás téma miatt, de mostanra már elfogadtam, hogy az Én babóm a lassan hízó tipus és nem is eszik meg egy étkezésre 2 decit...igen, Én is elcsodálkoztam ilyen mennyiségek láttán...bár sztem mindkét véglet normális lehet...Okos annyira egy csöpp, hogy tudja mennyi kell neki. Amúgy szerintem az is "baj" hogy a legtöbb anyuka a baba súlyával verseng...kié a legnagyobb.
A dokid hülye. Teljesen normális a babád súly. Fiam hosszabb volt, de súlyra ugyan ennyi. Örülj, hogy nem kövér.
Amíg szopizott 150et megevett,most h tápon van 150et eszik szintén,3 óránként.Szopival 2 óránként evett.
Nálunk a vérkép rendben volt,volt valami vírusfertőzésünk,utánna kezdte összekapni magát.De akkor is 2 hónap alatt fél kgt hízott.
probáltuk 3 óránként,de akkor is annyit eszik
Szerintem nagyon sűrű a két óránkénti etetés,persze,hogy nem eszi meg az "adagot" mikor még kicsit sem éhes.Gondolj bele,te sem eszel meg mondjuk egy nagy adag töltött káposztát szívesen ha előtte már jól belaktál.
Probálom a tejpépet is,de ugy eszi,hogy közben nyavajog,sir,szoval kinlodunk azzal!!Nem szeretné??Hagyjam,majd késöbb ujra megprobáljuk?
igen,mert csak az édes bébikajábol eszik többet,a sósból épp csak kostol
És főzelékkel,gyümölccsel is két óránként?
igen 2 óránként,ha kint vagyunk,akkor 3
HA semmi egyéb probléma nincs (gondolok itt mozgásfejlődésre elsősorban, illetve az értelmi fejlődésre - szociális mosoly, tárgyak megfogása, gőgicsélés stb) akkor szerintem nagy gond nem lehet. Sok minden miatt lehet kisebb egy baba, pl. ha a felmenők között sok a pici, akkor nem vszi, hogy kosaras lesz. Ettől függetlenül egy labor nem árt, a vashiány vagy felszívódási zavarok kiderülhetnek, ha meg semmi gond, megnyugszik az anyuka. Egyébként emlékeim szerint a súlygyarapodás 5-6 hónapos korban lassul az addigiakhoz képest.
Enni meg annyit eszik, amennyi kell neki, ez biztos :)
Ő mennyiket eszik??Vagy szopik??Mi 90 milit,többet nem kér,hiába adom!!Mástol hallom,hogy ilyen idősen 180milit kellene enni!!De tömni nem tömhetem!
Sziasztok.
Az én lánykám is kisebb.Valamiért volt neki egy hónap h nem hízott,nem is nőtt.Most 6 hónapos,2 hete volt státuszonz 62cm,5480 gr volt.48cmvel 2950 grammal született.
Mi állhat az ilyen sztrájkok hátterében?
Előbbi hsz-el , nem azt akartam sugallni, hogy ne hallgass az orvosodra, csak példát hoztam fel, hogy nem mindig betegség a ludas a dologban.
A fiam 12 hónaposan 8 kg volt. És szép nagy emberré cseperedett. :)
Most igaz ikrek vannak, 2 év 6 hónaposak. 8,6 kg és 82 cm mindkettő. Azt mondta az orvos, semmi gond, majd behozzák.
Jó egészséget! Az étvágy és a növekedés meg majd annyiszor változik még. Ha kiegyensúlyozott jó kedvű, jól mozog, ne aggódj!
Egy vervetellel nem lesz semmi baj. Lehet egy kis vashiany. En azért kicsit jobban hallgatnek a doktor nenire, mint a forumos anyukakra. Ha nincs semmi baj tök jó, ha valami van akkor pedig jó, hogy időben kiderül.
Cseréld le a doktornéniteket. :) Fél évesen sem kell egy gyereknek 8 kg-nak lennie.
Köszike a nyugtatást :)A mi dokinénink meg vérvételre akar küldeni meg ilyesmi,mert kicsi,miért nem 8 kg-os???Ez a baja :)
Doktornénink mondata anno, mikor én is beparáztam, hogy nem eszik eleget a gyerek, " Anyuka nyugodjon meg! A Gyerek nem hülye, nem fogja magát éhen halasztani. Annyit eszik amennyi kell neki. "
Honnan veszed,hogy kisebb? Szerintem semmi probléma nincs vele,ne parázz!!!
Azt szokták mondani, hogy az a jó, ha 6 hónapos korukra megduplázzák a születési súlyukat! Úgyhogy no para :)Már most megvan majdnem. :) Annyit eszik ami jól esik neki.
Mekkora súllyal született?
5 hónapos,és 64cm és 6 kg :)És tápszert csak 90-100 milit eszik egy alkalomkor :(
Szeretnék megismerkedni olyan anyukákkal,akiknek a babucijuk kisebb a többihez képest!!Az én gyerekem is a kicsik közzé tartozik,nem eszik meg annyi tápszert sem mint a korosztálya!!!Tapasztalat csere?? :)
További ajánlott fórumok: