Kornél nevet hogy becézitek, ami nem megszokott ? (tudásbázis kérdés)
Gondoltam a Koni -ra , de az nem lányos ,a Kori is...
Szerintetek a Kodi/Cody hogy hangzana? Ez nekem fiúsabb hangzású 😊 Amúgy a Kokó sem rossz :-)
Amik mèg eszembe jutottak : Korki ,Koresz, Kozi, Kona, Konó,Kona ..ilyenek ,elfogatható valamelyik?
Amúgy tényleg jön magától. A fiam kb 1 hónapos kora óta Manó. És mindenkinek a családból Manó. A feleségének is.
Ezen a héten lesz 29 éves. Szerintem még sosem szólítottam az anyakönyvi nevén.
Nagyon pici korában Kori. De ha már ki tudja mondani a nevét következetesen a teljes nevén Kornélnak szólítanám. Nem olyan hosszú név ez, hogy rövidíteni kéne. A becézés pedig (úgy érzem) egy fiú önbizalmát kissé degradálja.
Persze, te, mint édesanyja akár 50 éves korában is szólíthatod majd kisfiamnak.:)
Én nem becézném. Túl szép az a név ahhoz. Attól kifejezetten hidegrázásom van, amikor megtoldják egy 'ka végződéssel.
Persze olyan mindegy, hogy te mit szeretnél, úgyis mindenki úgy fogja szólítani, ahogy ő akarja.
Szerintemn is így van :-)
Én is kitaláltam a fiam születése előtt, hogy hogy fogjuk becézni, de nem az a becenév ragadt rajta :-)
Majd jön magától!
Felesleges hogy előre keresed a becézési módot. Teljesen másképp fogod hívni.
További ajánlott fórumok:
- Ti milyen színbe öltöztetitek fel a karácsonyfát? Van megszokott színösszeállítás, vagy minden évben más?
- Boldogság vagy a megszokott élet?
- Tudnátok nekem mensis görcsökre vény nélkül kapható gyógyszer ajánlani? (nem az ismert, megszokottakat)
- Ti hogy becézitek a párotokat?
- Milyen megszokott dolgaid vannak?
- A Kornél nevet lehet Koninak becézni?