Körmökön keresztirányú es hosszanti barázdák miert? (beszélgetés)
Egy labor nem ártana. X évvel ezelőtt én is jártam úgy (és a mai napig nemtom az okát) hogy a középső ujjam körme elvékonyodott ésmeglágyult, nagyon mély barázda volt benne/rajta.
Úgyhogy meg kellett várni, míg lenőtt:o(
Nézesd meg, az bizti, mert nem az a normális.
De ha vitaminhiany lenne, nem jelentkezne mindegyik kormomon?
..es mindegyiket egyforman kezelem, ezert erthetetlen, hogy csak az egyiken van keresztben barazda egy ideje.
Egyszer egy cikkben olvastam, hogy a hosszanti barázdák csak azt jelzik, hogy a körmök is öregednek, ha zavar, manikűrös el tudja tüntetni. Én is voltam, Ő viszont azt mondta, hogy egyszerűen csak ilyen a körömtípus, de nem mindig volt ilyen.
A keresztirányú viszont valamilyen egészségügyi problémát jelent, egy laborral lenne érdemes kezdeni, de lehet, hogy a háziorvosodnak van jobb ötlete is.
Sok sikert!
További ajánlott fórumok:
- Terhesség alatt a hason kialakult hosszanti barna csík mikor múlik el?
- Ciki a hosszabb ferrari piros köröm? mostanában csak egészen rövid körmökön látni pirosat.
- Függőleges barázdák mitől lehetnek a kézkörmein, lehet vitaminhiány, esetleg valami betegség jele?
- Köröm alatt sárgás elváltozás hosszanti irányban, mi lehet?
- A házi tésztám (gépi készítésű) száradás után hosszanti irányban szétesik. Mi lehet a gond?
- Hogyan készül az a horgolt sapka, ami úgy néz ki hátul egy hosszanti csíkban, mintha összeöltötték volna?