Főoldal » Fórumok » Egyéb témák » Könyvelő foglalkozástól eltiltása fórum

Könyvelő foglalkozástól eltiltása (beszélgetés)

11. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 10. - Napsugár8)
2022. márc. 14. 18:58
Köszönöm szépen! Így igaz!
10. Napsugár8 (válaszként erre: 8. - 9b10f3d7ff)
2022. márc. 14. 18:37
Alkalmazottként dolgozhat, csak nem a szakmájában. Elmehet pl. üzletbe árufeltöltőnek, vagy varrodába betanított munkásnak, akárhova, de a könyveléssel kapcsolatos munkakörben nem dolgozhat.
9. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 8. - 9b10f3d7ff)
2022. márc. 14. 17:53
Nem dolgozhat könyvelőként,ez a foglalkozása,ettől tiltották el.Senki nem fogja alkalmazni,mert a neve szerepel az eltiltottak listáján,ezt ő mondta el.sunyiba akarja,de én nem megyek bele.nekem nem ér annyit havi 5000 Ft könyvelési díj.
8. 9b10f3d7ff (válaszként erre: 7. - Fórumnyitó (anonim))
2022. márc. 14. 17:31

Megértelek.

De alkalmazottként csak dolgozhat, valamiből élni kell neki. Ha alkalmazott, akkor a munkáltatója felelős az ő munkájáért is.

7. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 6. - 9b10f3d7ff)
2022. márc. 14. 17:22
Nem dolgozhat alkalmazottként sem,mert személyesen őt tiltották el.inkább váltok,nem ér annyit hogy én is belekeveredjek.
6. 9b10f3d7ff (válaszként erre: 5. - Fórumnyitó (anonim))
2022. márc. 14. 17:18
Én úgy gondolom, a másik cégben, mint alkalmazott dolgozna, hiszen kell neki a TB, a nyugdíjhoz az idő. Az lehet, hogy saját kontóra számolná el,de annak a cégnek teljes felelősséget kellene a te anyagodért is vállalni.
5. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 3. - 9b10f3d7ff)
2022. márc. 14. 16:36
Nálam nem volt gond KATÁS vagyok,de eltiltották a cégét és őt is,így nem merek nála maradni. mert hogy akkor más neve alatt feketén könyvelne,vagy nem jól értem?
4. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 2. - Napsugár8)
2022. márc. 14. 16:35
Megtörtént,pénteken adtam fel a felszólító levelet,amelyben felbontottam a köztünk lévő szerződést,és kértem az irataimat.Persze ha nem kapom vissza jelentem,de ezt bele is írtam a levélbe.
3. 9b10f3d7ff (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
2022. márc. 14. 16:23

Köteles átadni, olyan nincs, hogy nem adja át.

Viszont, ha nálad jól végezte a könyvelést, én hagynám , ha a másik cég vállalja a felelősséget a továbbiakban.

2. Napsugár8 (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
2022. márc. 14. 16:20

Aztán ha gubanc lesz a te könyvelésedben is, és nem fogod tudni perelni rajta az általa okozott büntit, egyebeket, mert nem a saját neve alatt csinálta.

Kérd tőle írásban, tértivevényesen, ha erre sem hajlandó, jelentsd a nav-nak!

2022. márc. 14. 16:10

A könyvelőmről kiderült,hogy költségvetési csalás miatt 4 évre eltiltották a könyveléstől. Nem akarja vissza adni az egyébi vállalkozásom iratait,mondván,hogy majd ugyanúgy könyvvel,csak más nevén!

Én ezt nem tartom etikusnak,sőt szerintem bűncselekmény is.

Jól tudom,ha őt eltiltották,akkor azt a céget is eltiltják,ami alatt végezte a könyvelést?

Válaszokat köszönöm! Ja,az én vállalkozásomat nem érinti,egy régi ügyből kapta,amikor még nem is ismeretem.

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook