Alkalmazottként dolgozhat, csak nem a szakmájában. Elmehet pl. üzletbe árufeltöltőnek, vagy varrodába betanított munkásnak, akárhova, de a könyveléssel kapcsolatos munkakörben nem dolgozhat.
Nem dolgozhat könyvelőként,ez a foglalkozása,ettől tiltották el.Senki nem fogja alkalmazni,mert a neve szerepel az eltiltottak listáján,ezt ő mondta el.sunyiba akarja,de én nem megyek bele.nekem nem ér annyit havi 5000 Ft könyvelési díj.
Én úgy gondolom, a másik cégben, mint alkalmazott dolgozna, hiszen kell neki a TB, a nyugdíjhoz az idő. Az lehet, hogy saját kontóra számolná el,de annak a cégnek teljes felelősséget kellene a te anyagodért is vállalni.
Nálam nem volt gond KATÁS vagyok,de eltiltották a cégét és őt is,így nem merek nála maradni. mert hogy akkor más neve alatt feketén könyvelne,vagy nem jól értem?
Megtörtént,pénteken adtam fel a felszólító levelet,amelyben felbontottam a köztünk lévő szerződést,és kértem az irataimat.Persze ha nem kapom vissza jelentem,de ezt bele is írtam a levélbe.
Aztán ha gubanc lesz a te könyvelésedben is, és nem fogod tudni perelni rajta az általa okozott büntit, egyebeket, mert nem a saját neve alatt csinálta.
Kérd tőle írásban, tértivevényesen, ha erre sem hajlandó, jelentsd a nav-nak!
A könyvelőmről kiderült,hogy költségvetési csalás miatt 4 évre eltiltották a könyveléstől. Nem akarja vissza adni az egyébi vállalkozásom iratait,mondván,hogy majd ugyanúgy könyvvel,csak más nevén!
Én ezt nem tartom etikusnak,sőt szerintem bűncselekmény is.
Jól tudom,ha őt eltiltották,akkor azt a céget is eltiltják,ami alatt végezte a könyvelést?
Válaszokat köszönöm! Ja,az én vállalkozásomat nem érinti,egy régi ügyből kapta,amikor még nem is ismeretem.