Kontaktlencsések segítsetek! (beszélgetés)
Sziasztok!
Nekem is cilinderes az egyik, de hosszú évekig nem volt az, mert a sok okos nem azt adott, csak az új szemészem. Viszont a tükröződés-csillogás (ami néha nálam is van) és a cilinder között nem látok összefüggést. Tippelnék még a nem helyes görbületre a csillogás kapcsán..
Esetleg megoszthatnátok a kontaktlencsével kapcsolatos dolgaitokat, élményeiteket, ki milyet használ, melyik a legjobb, hol voltatok próbalencséért...:)
Hérfőn megyek az SZTK-ba, majd megírom mi volt! :)
Hát igen, ezt én sem értem :S
AZért köszi a válaszokat! :)
És 0,25 cyl értékben is van tórikus lencse?
Akkor e miatt van a tükröződés és a furán látás!
Szia,
Nagyon profi vagy :D
Nekem is cilinderes lencséim vannak. A próbalencsének az a lényege, hogy megnézzék a szemed hogy is viszonyul a lencsékhez. Sajnos próbalencsében nincs cilinderes csak a véglegesben lesz. Kérdezd meg erről a szemész orvost, aki a lencséket adta.
Sok sikert!
igen!! olyan kicsi értéknél is számít a cilinder.
Ami amúgy azt jelenti, hogy a szemed rosszul töri a fényt!
de lehet csináltatni cilinderes lencsét is, tesómnak is az van!!! :)
Sziasztok! :)
Hétfőn kaptam meg az első próbalencsémet. Az a problémám, hogy legfőképp a bal szememmel, vagyis bal kontaktlencsémmel a tárgyak tükröződnek, csillognak. De általában fénynél. Minden fényes dolognak a körvonalát látom...szóval tükröződik a széle. :( A jobb szememnél csak egy kicsit tapasztalom ezt.
Tegnap voltam az SZTK-ban a dokinál és azt mondta, hogy az lehet a bibi, hogy a próbalencsém nem tórikus (cilinderes).
Aki nem tudja, hogy mi a cilinder: úgy tudom , hogy a szaruhártya felszíne nem teljesen "normális", vagyis pontosan nem tudom...
A bal szemem 0,5 Cyl (cilinder), a jobb szemem 0,25 Cyl (cilinder) van rajta. (Ha kell: Bal: 4,75 ,jobb: 4,5 dioptriás)
Az a kicsi cilinder érték is számít? A 0,25 cyl is zavarhat, ha nem tórikus lencsét hordok? :(((
Vagy talán más lencsét kéne megpróbálni. A balszememen minden nagyon tükröződik, pedig jól tettem fel, jól tisztítom, nincs kifordulva...
Segítsetek! :(
További ajánlott fórumok:
- Színes kontaktlencse
- Észrevétlenül eltűnhet egy kontaktlencse a szemből?
- Ha kontaktlencsém van festhetem a szemem?
- Mit kell tudni a szülés alatti kontaktlencse viselésről? Szabad vagy nem?
- Cylinderes kontaktlencsével a 2. próbanapon normális a homályos látás?
- A kontaktlencse használata okoz-e szemünkben károsodást?