Könnycsatorna elzáródás (beszélgetés)
Koszi a valaszokat!
Mint mar mondtam tegnap megvolt az elso atmosas, vagy inkabb tagitasnak nevezte a doki, nem mondta hogy masszirozni kell, de ki fogom probalni az orrszivast is mert az orra is mintha allndoan tele lenne ugy szokott szortyogni.
Szia, az én lányom nemsokára 21, de mintha ma lett volna. Mi is jártunk kb. 3-4 alkalommal. Mi rendelőbe mentünk, pár perc, amíg átmossák. (Én nem néztem, általában a párom vitte be), de az utolsó alkalommal nekem kellett menni. Egy vékony tűvel, állítólag valamiféle cukros oldattal átmossák az alsó szemredőn azt a pici pöttyöt (az a könnycsatorna bejárata (vagy kijárata nem tudom.)Lefogják a kicsit, tehát bömbölni fog, erre készülj fel.
Egyébként ezután soha többet nem volt ezzel problémánk, úgyhogy ne izgulj.
Szia! sajnos ez elég gyakran előfordul a babáknál. tudnám javasolni az orrszívó mindennapos használatát. És még mielőtt érdekes dolgokat feltételeznél rólam, hogy esetleg nem vagyok normális, mert a gyereknek nem az orrával van baja, hanem a szemével...
A könnycsatorna belleágazik az orrba..evidens...ha sírunk az orrunk is folyik...akkor szokott beszűkülni a baba könnycsatornája, ha besűrűsödik benne a váladék, mert az nem tud lefolyni az orron keresztül.
További ajánlott fórumok:
- Hogyan történik a könnycsatorna átmosása?
- 3 éves múlt a fiam még mindig könnycsatorna elzáródása van. Mit tehetek ellene?
- Petevezeték elzáródás
- Tudtok nekem olyan dokit ajánlani Bp.-en, aki kérésemre elvégezné a lapar.-t? (P.vez. elzáródás gyanúja miatt.)
- Petevezeték elzáródás. Te mivel próbálkoznál (lombik kivételével)?
- Van valakinek tapasztalata könnycsatorna műtéttel kapcsolatban? Nem átmosás és ilyesmi, hanem elzáródás miatti műtét!