Hogyan történik a könnycsatorna átmosása? (tudásbázis)
ahogy ez se használ mindenkinél sajnos
állandóan porszívó-orrszívóztunk semmit nem használt
nektek lehet nem volt olyan nagy fokú a szűkület,
Szia
A fiamnak és a lányomnak is volt, nemrég, a pici lányomnak kétszer is kellett
minél előbb vidd el, mert minél kisebb annál kevésbé kell lefogni, de sajnos még így is tiszta véraláfutásos lett a keze lába mindkét gyerköcömnek
3 hósak voltak, amikor vittem őket, semmilyen szemcsepp nem használt, mig a háziorvosom óvott tőle, hogy elmenjek addig a szemész hajtotta nagyon és igaza is volt, én nem maradtam bent a szobában, de a férjem mesélte, hogy egy tűvel szúrt be a könny csatornába és egészen lefele a száj írányába tolta le ameddig csak tudta és jött ki a sok-sok trutyi, nagyon üvőltöttek, de állítólag nem fáj nekik, bár én ezt nem hiszem, utána aludtak 3-4 órát egyfolytában, de tényleg szinte azonnal abba maradt a csipásodás, a kicsi lányomnak az egyik szemét újra kellett szúrni, de állítólag nem zárodott el, mert az nem lehetséges, hanem nagyon szűk volt neki
kitartást, és ha tudsz ne legyél bent amikor csinálják a babádnak
Köszönöm a sok hozzászólást, nem is gondoltam volna, hogy ennyi gyermeknél előfordul.
Használunk orrszívót és otrivin baby orrcseppet is és ez sem használ. Én is attól tartok engem jobban megvisel majd, főleg, ha kint kell hallanom, hogy mennyire üvölt.
Köszi az anatómiai felvilágosítást. :)
Kár, hogy nem hallottam erről a módszerről anno, talán segített volna.
egy kis anatómia: a könnycsatorna beleágazik az orrba..evidens, amikor sírunk folyik az orrunk... a kettő találkozásánál van egy vékony hártya...ha ez eltömődik, nem tud lefolyni a könny az orrba, besűrűsödik a könnycsatornába, és beszűkíti azt. A hártya eltömődését lehet megszüntetni az orrszívó használatával /kis fizika-kémia: Ozmózis nyomás törvényén alapul/ Egyébként ezt egy szemész-professzornő tanította anno, aki a DE-EFK-n tanít és mellette praktizál is.
Szokták javasolni valami orrspray használatát az orrszívó előtt pl: sterimal, hogy feloldja a lerakódott váladékot az orrban. én minden este használtam az orrszívót, amíg pici volt. szerintem ilyen akut esetben lehet naponta többször is...
Nem viseli meg őket, te nem vagy jelen az átmosáskor, bár nagyon sírt a fiam. Kb fél perces történet volt, ezt nem altatásban végzik, csak a tágítást.
Utána pár napig gyulladt volt a szeme, de a szemcsepp segített.
JObb minél hamarabb átesni rajta.
Szia, mi négyszer voltunk, mire elmúlt a könnyezése a kisfiamnak.
Minél előbb, minél fiatalabban esik túl rajta, annál jobb. Nem fog rá emlékezni. Nagyon fog sírni az ijedtségtől, de ha jól megcsinálják, akkor nem kell többet menni!
Először három hónaposan, majd hat hónaposan vittük a kisfiam és utána talán egy éves is múlt, mire ismét megcsináltattuk. Itt már bizony nagyon félt szegénykém, hárman fogtuk le.
Mi is cseppeztünk és megjártunk három orvost, mire ráakadtam egy szuper jó dokira, aki végre normálisan megcsinálta neki. Más megoldás nincs, csak az átmosás.
Remélem sikerül és hamar rendbe jön a kislányod!
Semennyire nem fogja megviselni. Emlékezni sem fog rá, egyébként is bódításban végzik, max 1-2 napig kicsit nyugtalanabb lesz. Az én fiamnak 4 éves korában csináltak ilyet.
Amúgy a kamilla nem biztos, hogy jó a szemére, lehet allergiás rá - mi azok voltunk, a kamillától még jobban begennyesedett a szeme.
További ajánlott fórumok:
- Ebben az esetben, hogyan történik az örökösödés?
- Ház adásvételnél hogyan történik az ár utalása?
- Bölcsességfogam be van gyulladva! Szájsebészeten hogyan történik a kivétele?
- Vonatnál az átszállás nélküli jegyvásárlás, hogyan történik?
- Betanított varró munka hogyan történik?
- Spirál felhelyezése hogyan történik?