Kombinált tesztem szerint 1:12 az esély genetikai rendellenességre, így megyek genetikai UH-ra és magzatvíz-vizsgálatra. Volt így más is? (beszélgetés)
Rinike!
Sajnálom ami történt és kívánom, hogy legyen erőd feldolgozni a történteket!!! Olyan nagyon szorítottam értetek...
Sziasztok!
Most találtam meg ezt a fórumot, és sajnos nekem is beteg volt a kisbabám (down) ezért meg kellett szülnöm (19. hetesen)
Nekem 1:87 arány volt, és sokáig reménykedtem, hogy nem én leszek a 87-dik. Voltam magzatvízvizsgálaton is, ami szintén megerősítette a genetikai betegséget. Nagyon sokat sírtam ,de most már próbálok előre nézni és alig várom, hogy újra kisbabám legyen.
Írtam privátot kostyi! Kérlek ne sírj miattam! Éppen azért nem a júniusi babák fórumba írtam be a gondjaimat, mert nem akartam nektek bánatot okozni.
Nagy szeretettel gondolok rátok!
Én is vesztettem el babámat, szörnyű volt, de most itt rosszalkodik a kisfiam...
Hiszem, hogy téged is fog még egy kis lurkó boldogítani!!!
Küldök egy kis erőt hozzá! Puszi!
:((((
Biztosan így kellett lennie.
Nagyon sajnálom.
Nagyon sajnálom. Látod a vérezgetés sem volt véletlen. A természet általában tudja mit kell tennie, még ha most fáj is nagyon.
Csak annyit akarok írni, hogy ez a nagy baj ne vegye el a kedveteket. Ha szeretnétek Babát, vágjatok bele mégegyszer!
Látjátok mennyi jó példa is van.
Eddig "csak" olvastam hogy mit írtok, érdemben nem tudtam hozzá szólni, mivel (még) nincs gyermekem, tapasztalatom ilyen téren, de érdekelt és gondoltam tanulhatok is vmit...
Most viszont ha nem haragszol, szeretnék sok eröt és kitartást kívánni!!! Nagyon sajnálom!!
Köszönöm, hogy írtál.
Mindenkinek írom, aki izgult értünk és szorított nekünk, hogy most jöttem az orvostól a babánál nem talált szívhangot (pedig december 29-én még volt), és minimális volt a magzatvíz is. Az orvos szerint valószínűleg az Edwards-kór okozta a magzat halálát.
Holnap reggel 8-kor megyek be a kórházba, ott mégegyszer megvizsgálnak, és megmondják a továbbiakat.
Szia!
Az én eredményem 1:80,down-kór.
Az afp-m nagyon alacsony volt,0.33.
Én elmentem minden létező vizsgálatra,genetikai uh-ra 3-ra is,4d ultrahangra,fizetős vérvizsgálatra.Mindenhol azt mondták,mivel nagy a kockázat,el kell mennem a magzatvíz levételre.Nem volt más választásom-elmentem.
4 hét alatt volt meg az eredmény,de senkinek nem kívánom azt az időszakot,mert minden nap minden óráját az töltötte ki,hogy mi lehet az eredmény. Szerencsére semmi gond nem volt,de azért a félsz ott volt bennem amíg meg nem született Milán. Most 1 hónapos,egészséges.
Minden jót kívánok Neked,remélem nem lesz semmi baj :)
Jó éjt Neked! Még egyszer köszönöm a bíztatást.
Másoknak írom, hogy folyamatosan várom a tapasztalatokat, naponta egyszer mindenképpen benézek.
ezek a vizsgálatok nagyon korfüggőek. Minél idősebb vagy, annál rosszabb az eredmény. A harmadik fiamnál 41 éves voltam, és nekem is szinte az összes vizsgálatot vagy 3x ismételni kellett. Genetikán is 3x voltam, a magzatvíz vizsgálatba pedig nem mentem bele,mert végül minden eredményem jó lett.
Legyél optimista, mert nincs semmi baj! Szép és egészséges lesz a babád.
Értem.
Szép estét, és a lehetőségekhez képest próbálj nyugodt maradni, fontos ez most a picidnek! Jó éjt!
További ajánlott fórumok:
- Álnegatív kombinált teszt eredmény mennyire gyakori, tehát hogy negatív kockázat mellett mégis genetikai rendellenessége van a babának?
- Megosztaná velem a tapasztalatait az, akinek genetikai magzatvíz-mintavétele volt?
- Kombinált teszt és genetikai UH a Bajcsyban
- Közepes kombinált teszt, határérték tarkóredő, nifty teszt, magzatvíz vétel
- Ismersz-e valakit, aki EB simplex (epidermolysis bullosa simplex) nevű örökletes genetikai rendellenességgel él?
- Genetikai rendellenesség miatt terhességmegszakítás