Genetikai rendellenesség miatt terhességmegszakítás (beszélgetés)
Nekem múlt héten kellett megszülnöm a 18 hetes első babámat... Nem fejlődött, teste 14 hetes kornak felelt meg, míg a fejében hatalmas tágulat volt... Két hét alatt semmit nem fejlődött, így valószínű a 9 hónapot sem élte volna túl :(
Az, hogy ez a "véletlen műve" volt sajnos nem vigasztal..
Jelenleg olyanok a napok mint a hullámvasút, egyszer fent egyszer lent...remélem lesz jobb..
Te hogy vagy?
Nekem 8éve volt.Nagyon nehéz lelkileg,de nyugtasson az,hogy akkor is majd lesznek egészsèges gyerekeid is.Inkább azt mondhatnám,hogy ma már szerencsések a nők olyan téren,hogy az ilyesmi kiszűrhető és ott a döntés a kezében,mert oké néha az ember bevállalja,hogy ha beteg is,gondozni fogja,de akkor is a szülők élete megy rá,a lelki oldalról nem is beszélve.
Nekem 16ik héten végezték a műtétet,viszont vizsgálatok alapján ki sem tudtam volna hordani.
Kitartás,hidd el sok nő esik át ilyesmin..az idő majd segít feldolgozni.
Sziasztok!
Az érdekelne, hogy akinek (bármilyen) genetikai rendellenesség miatt kellett megszakítani a terhességet, hogyan tudta feldolgozni? (ha egyáltalán fel lehet...)
Ugyanúgy megvolt a "mi lett volna ha..." érzés, vagy a racionális okok miatt "elfogadhatóbb" volt a döntés?
Mi alapján hoztátok meg ezt a döntést a diagnózison kívül?(ugye sok baba meg tud születni bizonyos genetikai rendellenességgel is)
További ajánlott fórumok:
- Álnegatív kombinált teszt eredmény mennyire gyakori, tehát hogy negatív kockázat mellett mégis genetikai rendellenessége van a babának?
- Hogyan érjem el, hogy 18 év után is tetsszem a páromnak, ha a terhességek miatt elhíztam?
- Kombinált tesztem szerint 1:12 az esély genetikai rendellenességre, így megyek genetikai UH-ra és magzatvíz-vizsgálatra. Volt így más is?
- Genetikai vizsgálatok a terhesség alatt
- Ajánlanátok SOTE I. Női Klinikán olyan szülészt, aki terhességmegszakítást végez rendellenesség miatt?
- Ismersz-e valakit, aki EB simplex (epidermolysis bullosa simplex) nevű örökletes genetikai rendellenességgel él?