Kombinált kényes bőr (tusfürdő, testápoló termékek) (beszélgetés)
nagyon kényes a bőrőm sok mindent nem bír.
azon is gondolkodtam hogy a lábamnál nem e tesz rá még a borotva is a vaiszketésre. De sajnos allergiás vagyok az ilyen szörtelenítőkrémre, nem birja a bőrőm az epilátort sem ahogy a gyantát sem, kiapttogok teljesen és megmarad a nyoma.
Attol meg nem biztos, hogy nem jo. Ki kell probalni masikat is, a novenyekre is reagalhat igy a bor.
Esetleg a Lush termekek megfeleloek lennenek.
Pontosan attol hamlik a borod, hogy heti ketszer radirozod.
Felejtsd el a koolaj (asvanyi olaj; paraffin, paraben, vazelin) tartalmu termekeket. Csakis tiszta 100%-os novenyi olajbol vagy kivonatbol keszult termekeket hasznalj arcra es testre egyarant. Ilyenek pl. a DM-ben kaphato Weleda illetve Lavera termekek.
En pl. az Alverde olivas szappanjat hasznalom, ami 100% novenyi olajat tartalmaz es natur termek.
Szia! Én javasolnám a gyógyszertárban vásárolt mosakodókrémet és testápolót. (színezék és illat mentes)nem kell félni, hogy viszket az ember lánya!:)
Nálunk a gyerek és én is ezt használom.
Egyszerre zsíros és borzasztóan száraz a bőrőm.
Az arcomon a szokásos T vonal mentén zsíros viszont a többi helyen annyira száraz, hogy hámlik. Hetente 2x bőrradírozok, most már ott tartok, hogy sima vizzel mosok arcot, és aloavera vízalapú arcápolót használok.
Minden máshol pedig annyira száraz a bőrőm hogy egyfolytában viszked. A víz elég kemény nálunk, tüsfördőt se találok ami igazán jó lenne és nem szárítana még jobban, ahogy testápolót sem.
Tesápolóban már egy csomót kiprobáltam a sima Niveától az olajosig a babaolajt a külön babáknak való testápolót,Dove, az extra száraz bőrre valót és még sorolhatnám és általában mindig a kezdetekkor úgy tünik jó lesz, de 1 hét után már semmi, bekenem magam és pár perc után ugyan olyan száraz a bőrőm és vakarózok.
Ráadásul sok mindent nem is bír a bőrőm. Ötletek, házi praktikák?
További ajánlott fórumok:
- Álnegatív kombinált teszt eredmény mennyire gyakori, tehát hogy negatív kockázat mellett mégis genetikai rendellenessége van a babának?
- Régóta keresek kókusz illatú testápolót. Tud valaki segíteni?
- Tudnátok ajánlani valami jó tusfürdőt és testápolót?
- Mindig jobb a természetes? ( szappan, tusfürdő, sampon testapóló)
- Palmolive olivás tusfürdőhöz hasonló testápoló
- Balea süti tusfürdő és testápolók