Köles fasirt recept



25-30 dkg köles,
1 fej hagyma - medve hagyma,
3 gerezd fokhagyma.
só, bors,
pirospaprika,
petrezselyem,
zsemlemorzs,
sárgarépa v cukkini
A Köles fasirt elkészítési módja:
A kölest(25-30 dkg) megfőzzük,lecsöpögtetjük és hagyjuk kihűlni. A kölest a tojással, sóval, hagymával, fokhagymával, petrezselyemmel és a szükséges menyisségű zsemlemorzsával együtt formázható masszává dolgozzuk. Zsemlemorzsa helyett használhatunk reszelt kinyomkodott sárgarépát, cukkinit, csicsókát. A húsból készült fasirozottnál erősebben fűszerezzük és zsiradékban pirosra sütjük. Én medvehagymát is teszek bele:-)
Kategória: Szénhidrátcsökkentett ételek receptjei
A receptet beküldte: minerva223, 2014. ápr. 1. 05:30
A köles fasirt elkészítési módja és hozzávalói.