Kókuszolaj?!? (beszélgetés)
hallottam rola,de sosem probaltam ki eddig.
Szia!
Köszönöm a tanácsot.
A Dabur vatikát összetételét, majd jobban elolvasom. Nagyon dicsérték itt a fórumon.
A naturkencétől rendeltem, Sheát, kókuszolajat, aleppó szapant, agyagot, bab őrleményt.
Van szöllőmagolaj is,.
A hajamra is keresem a megoldást 61 éves létemrem, már kopik vékonyodik hullik, két oldalt már alig van fufrum.
Nekem a külföldi rendelés nehezn megy, A lányom húsvétkor jön haza, esetleg akkor tudnék az ebayról rendelni. te mit szoktál még rendelni?
Vitaminokat szoktál szedni hajra, dicsértek a dr. dr. chen szépség vitamint is hajra.
Köszönöm
Dóra
Szia! Én ezt a "csodasampont" messze elkerülném. Megnéztem az összetevőit, tele van ipari vegyületekkel, színezékekkel, és ebben is megtalálható a SLS, azaz a Sodium Laureth Sulphat.
A Dr. Organic termékeket nem ismerem, de azt tudni kell, hogy attól, hogy valami "organic", még nem biztos, hogy tiszta, legfelejebb csak abban bízhatunk, hogy bio tisztaságú a növényi eredetű alkotóeleme.
Igen, öblítem. Egy kis almaecetes, teafaolajas vízzel. 1 liter vízhez kb. 2-3 evőkanál almaecet (a minőségre itt is figyeljünk, ha lehet), plusz egy-két csepp teafaolaj. De az illóolajat tetszés szerint szoktam változtatni, attól függően, milyen hangulatom van. Tegnap pl. rózsaolajos hangulatban voltam. :)
Mikor már úgy érzem, hogy mindent lecseréltem, mindig rá kell jönnöm, hogy van még egy-két makacs kemikália a háztartásomban, amelytől még nem sikerült megszabadulnom...de azt hiszem egy jó alapozás, hogy ha első körben a tisztálkodószereit lecseréli az ember. Ez is nagy kihívás, hiszen a deóktól kezdve a tusfürdőkön át a fogkrémig minden méreg. Pl. a fluorid súlyos idegméreg...Nem furcsa, hogy még hirdetik is, hogy hú de jó, hogy fluoridos a fogkrém?!Azt hiszem, egy lassú ébredés tanúi, részesei vagyunk mi, amely hiszem, hogy a kezdete egy teljesebb életnek...
Sziasztok.
Én kókuszzsírt vettem nemrégiben és mikróban kicsit megmelegítettem és úgy vittem fel a hajamra ,majd hagytam rajta 0 órát és miután lemostam,olyan selymes lett tőle a hajam.Sok jót hallottam róla.
Az olivaolajjal ellentétben,ezt sokkal könnyebben lelehet mosni.
Szia!
Ma én is vettem dabur vatikát.
Tegnap mostam hajat, így még kipróbálásra vár.
Meg vettem egy argán olajos dr. organic sampont.
Ezek a termékek mennyi tiszták?
Te a szappanok után öblíted a hajad, vagy elég a szappanos tisztítás.
Szeretném én is a kozmetikumaimat tisztára lecserélni.
köszönöm:Dóra
sziasztok! ma vettem, Herbavital Kókuszolajat. ez is jó hajra?
Én úgy használom a kókuszolajat, hogy egy kis csészében egy kis adagot felmelegítek mikróban, majd ezt szépen rákenem a hajam végére. Bebugyolálom a fejem, hagyom hatni 1 órát és szépen lemosom. Aztán a megszáradt hajon is eloszlatok egy körömhegynyi kókuszolajat, de ezt már nem melegítem fel, csak tényleg egy gondolatnyit teszek a tenyerembe, úgy az megolvad és átsimítom a hajam. Én imádom. Iszonyat tört a hajam legutóbb, 2 hónap alatt 2x is kellett fodrászhoz mennem és mindkétszer megállapították ,hogy iszonyat tönkre van menve a hajam. Na mondom remek. Most már az utolsó hajvágás óta eltelt 2 hónap és egyáltalán nincs eltörtve, vagy elszáradva a vége. Hála a kókuszolajnak...
ti hogyan alkalmazzátok a kókuszolajat hajpakolásként? "Zsír" formátumban vettem. Ezt fel kell olvasztani gondolom, és ezután?! Á la nature ?!
Vettem kókuszolajat, aztán egy hirtelen ötlettől vezérelve bekentem az alkaromon lévő csúnya ekcémás foltot. Pár nap alatt rengeteget javult, napi 2-3-szor kenem, most már azt mondanám, tünet mentes.
A te hajhagymáidnak biztos nincs oka panaszkodni :) Akinek ilyen szép lobonca van. Adhatnál belőle :D
igen láttam szép a hajad nagyon :) tetszik :)
Én nagyon régen használtam már, az illata nem volt megnyerő, a hatására annyira nem emlékszem.
Nálam a bhringraj viszi a pálmát, rendkívül jól táplálja a hajhagymákat, sokat nőtt tőle a hajam! :)
Továbbra is osztom a véleményt. A Dabur Vatika a legjobb. Még sosem volt ennyire puha és selymes a hajam, ráadásul még a kimosása sem procedúra mint sok más olaj esetében. Igazi vitaminbomba a hajnak <3
ez van benne : indiai kókuszdióolaj, henna, amla, neem és brahmi - köszönhetően különleges hajápolószer.Csökkenti a környezeti ártalmak, a festés, a dauer káros hatásait, ápolja a hajat és a fejbőrt, elősegíti a haj növekedését. Kúraszerű használata során a haj rugalmas, selymes fényű lesz.
kókusz olaj is van benne :P,
Hatásilag nem jobb :) Egy tanulmány kimuattta a kókusz jobban beleépül a hajszálakba.:)
És az illat is sokkal jobb :)
sziaaaa :DDD , UGYE HOGY JOBB :)
DABUR VATIKA
Jobb, mint a kókuszolaj ^^
Nem tudom, milyen sampont használsz, de én a helyedben én inkább a Sodium Laureth Sulphate-tól és társaitól tartaék, ami feltehetőleg van benne... Régebben én is ezerrel kentem magamra a mindenféle drága kozmetikumot, állandó ekcémám volt, a fejbőröm meg elég furán reagált minden egyes hajmosásra, hol kipirosodott, hol lehámlott ugyanattól a sampontól, ami viszont látszólag jót tett a hajamnak. Eldobtam a samponokat, testápolókat és az összes kencét és csak natúr natúr kozmetikumokat használok a természet patikájából. Pl. nincs szükségem testápolóra, amióta kecsketejes, shea vajas szappant használok. A hajamat is azzal mosom. A zsírosodás,pattanásos bőr, stb. általában abból adódik, hogy jelez a szervezet, hogy elég neki a sok trutymó, amit rákenünk. A méz tápláló és gyulladáscsökkentő hatású, tele vitaminnal, az olíva szintén, úgyhogy olyan nagy bajod nem lehet tőle. Adj egy pár alkalmat a hajadnak, bőrödnek, amíg átáll a jóra, mert ha elhagyod a már megszokott kemikáliákat, valószínűleg, elindul a méreganyagok kiválasztódása, mintha fellélegezne a hajad, a bőröd. Az emberek ilyenkor szokták abbahagyni, és azt mondani, hogy "nekem nem vált be", meg hogy ez "sz.r", pedig gondoljunk csak bele, hogy ha évekig, évtizedekig mérgeztük magnkat, akkor a csoda sem fog gyorsan beköszönteni!
Két tippet is írtál, melyiket mire ajánlod? A só+sampon, mindig ezzel mosol hajat? Gondolom a mézes olivás pedig pakolás lenne. :) Az olajtól nem lesz zsírosabb a hajam? Mindenképpen ki fogom próbálni, csak tartok az olajoktól, elvégre pont ettől akarnék megszabadulni.
Vegyél a patikában keserűsót(magnézium-szulfát,100 gramm kb. 100 Ft) és lehetőleg a természetes alapú samponodhoz a tenyeredben adj 1-2 evőkanálnyit és azzal mosd meg alaposan! Én egy-két csepp teafaolajat is szoktam ehhez a mixhez rakni. A legközelebbi hajmosás előtt melegíts fel langyosra(nem forróra!) 3-4 kanál olívaolajat ugyanannyi mézzel és masszírozd be a hajadba és a fejbőrödbe!Ezt egy párszor megismétled és csodaszép lesz a hajad. Nekem is vékonyszálú, gyorsan zsírosodó, ráadásul göndörödő hajam van, totál kezelhetetlen volt, mielőtt kezelésbe vettem volna ezekkel a természetadta "szerekkel"
A kókuszolaj jó hajvégápolásra is? Ha nagyon gyorsan zsírosodó hajam van, akkor mit tanácsoltok? Sajnos a hajam vége nagyon hamar tönkremegy, mert 3 naponta hajat mosok és a vékonyszálú hajam nem nagyon szereti a hajszárítást.
Én sokféle kókuszolajat nézegettem, de nekem a bio annyira nem volt szimpatikus leírás alapján. Én a nyers, hidegen sajtolt kókuszolajra voksolok a nem bio változatra. Már meg is rendeltem, alig várom hogy megkapjam :)
Nizzagirl, szerintem próbáld ki a nem bio változatot. Nem minden jó, ami bio :)
Szia!Igen , hidegen sajtolt és bio változatot használtam. Reggelre jobb lett, bár gyanítom, hogy az évek alatt a zsírosságtól nem látott korpa miatt lett érzékeny, mert most eléggé hámlik. Legalább ez is kiderült. . . Hullani nem hullik tőle, szóval tovább használom, remélve , hogy késöbb jobb lesz:-)
Nincs két egyforma szervezet, ezáltal mindenki másképpen reagál még ilyen "finomságokra" is, mint a kókuszolaj. Jó minőségű olajat használsz? Szerintem ég és föld a különbség a bio és a nem bio olajok között. Nem vagyok bio-megszállott, de tényleg borzasztóan szembetűnő a különbség egyes termékekenél, mint például az olajoknál, természetes, finomítatlan vajaknál, és ha már az ember magára keni, vagy megeszi, tegye azt a legjobbal!
Sziasztok! Ma este használtam először kókuszolajat pakolásként, fejbőrbe is maszírozva. A hajam alapjáraton zsíros, vékonyszálú. Normális, hogy lemosás és szárítás után most rettentő érzékeny a fejbőröm?
Én megelédegnék annyival, ha 1,5 év alatt lenőne az eredeti hajam a vállamig :) És akkor lenyisszanthatnám ezt a nyomorult szőkét :)
További ajánlott fórumok: