Kókusz csiga, keksz tekercs recept
A Kókusz csiga, keksz tekercs hozzávalói:50 dkg keksz
15 dkg margarin
15 dkg porcukor
5 dkg kókuszreszelék
4 evőkanál kakaópor
1 dl feketekávé
1 dl rum
5-6 evőkanál baracklekvár
- a töltelékhez: 4 evőkanál liszt, 2 dl tej, 2 csomag vaníliás cukor, 25 dkg margarin, 20 dkg porcukor, 5 dkg kókuszreszelék
- a tetejére: kókuszreszelék
A Kókusz csiga, keksz tekercs elkészítési módja:
A kekszet daráld le, majd a puha margarinnal, a többi hozzávalóval és annyi baracklekvárral dolgozd össze, hogy jól formázható masszát kapj. Tedd a hűtőszekrénybe, amíg a krém elkészül. Ehhez a tejet a liszttel és a vaníliás cukorral állandóan kevergetve főzd sűrűre. A margarint a porcukorral keverd habosra, szórd bele a kókuszreszeléket, majd a kihűlt krémmel vegyítsd el. A kekszes masszát simítsd nedves fóliára ujjnyi vastagon. Kend meg a krémmel, majd a fólia segítségével göngyöld fel. Szórj rá kókuszreszeléket, s mielőtt felszeletelnéd, hűtsd be.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: hpkati, 2010. márc. 13. 17:59
A kókusz csiga, keksz tekercs elkészítési módja és hozzávalói.