Köhögéstől jobb oldali borda alatti hosszan tartó fájdalom (beszélgetés)
ÜDVÖZLÖM !
ÉN UGYAN EZZEL A PROBLÉMÁVAL KÜZDÖK MÁR 2 HÓNAPJA ,VOLTAM TÜDŐSZŰRŐN 3 ALKALOMMAL ,TÜDŐGYOGYÁSZNAL IS
VOLT EGY HÜRGŐGYULADÁSOM AMIRE SZEDTEM ANTIBIOTIKUMOT IS AZ SZÉPEN RENDBE IS JÖTT ,DE EZ A BORADA ÉS LAPOCKA FAJDALOM MEG MONDIG NEM MULLOTT
SZERETNÉK ERDEKLŐDNI ,HOGY ÖNNEK MI SEGÍTETT?
Előre is meg köszönöm mielőbbi válaszát !
Sziasztok!
Én is ezzel küzdök. Ha esetleg valaki erre jár, és van olyan bevált módszere ami segített, akkor örülnék ha megosztaná.
Jó, hogy megnézetted, és hogy alaposan kivizsgáltak.
Legalább tudod, hogy "csak" türelem kérdése. Sajnálom, hogy így jártál, de az ideggyulladás egyrészt tényleg nagyon fájdalmas, másrészt tényleg nemigen van rá gyógyszer.
Esetleg ha van valahol a környékeden fájdalom-ambulancia, ott talán tudnak valamit mondani.
Szia! Nekem volt ilyen, egyértelműen leírtad a tüneteket! Ez csonthártya gyulladás!
Nagyon ritka szövődménye az influenzának, és sajnos nem múlik el magától, idővel a másik oldalra is áthúzódhat. Nekem át is húzódott, mire hazajutottam Magyarországra, és az ottani régi háziorvosom világosított fel. A német háziorvosom nem hitt nekem, mikor 2 évvel később kiújult.
A magyar háziorvos azonnal újabb adag antibiotikumot, gyulladáscsökkentőt és fájdalomcsillapítót adott. Azt mondta nagyon ritka szövődmény, és ha egyszer kijött, sajnos jó eséllyel vissza-vissza tér. Azt is mondta, hogy az egyik legerősebb fájdalom, amit ember csak érezhet.
Ahogy írod a tüneteket, én is pont ezeket éreztem, és igen, néha olyan, mintha picit javulna, és hirtelen jön a megkönnyebbülés, de mindig vissza is tér hamar, sokszor már másnapra az éles fájdalom.
Sajnálom, hogy át kell élned! Kitartást! A megfelelő diagnózissal és gyógyszerekkel viszont pár napa alatt jobb lesz, azonban sajnos lassan múlik el a fájdalom teljesen.
Egész biztosat csak akkor fogsz tudni, ha a tüdőgyógyászaton nem találnak semmit. Sem tüdőgyulladást, sem mellhártya gyulladást, ami a megfázásból eredően esetleg szövődményként jelentkezett.
Egyébként ha tüdőgyulladás lenne, az esetben elsősorban a hátközép fájna, amit te mondasz, ott a mellhártya gyulladás esetén szokott fájni.
Persze meglehet, hogy csak síma izomhúzódás. De biztos nem lehetsz benne addig, amíg szakorvos meg nem vizsgált!
Az izomhuzodas vagy becsipodes tud ilyet csinalni, ami érthető lenne ennyi köhögés utan.
Tobb hétig is eltarthat ha nem szűnik, ami provokalja (köhögés).
Erre utal az is, ha a nyujtozkodasnal is erzed.
Sziasztok!
Érdeklődnék, hogy volt-e valakinek ilyen? Február 6-án kezdődött az influenzám, ami egy idő után borzalmas köhögésbe ment át és még a mai napig is köhögök, de nem olyan sokat már. A köhögéstől napról napra a jobb oldali bordám alatt szúró fájdalmat éreztem. Már egy idő után csak úgy tudtam köhögni, hogy leguggoltam vagy kézzel oldalt tartottam kicsit, hogy ne érezzem a késnyilalló fájdalmat. Feküdni sem tudok rajta és akkor is fáj ha valami hozzá ér. Ma már elég jó volt, tényleg mintha javult volna, mikor egy erősebb köhögés hatására iszonyú fájdalmam lett, szinte menni is alig bírtam. Ha mozdulatlan vagyok akkor is érzem a tompa fájdalmat, ha mozdulok és úgy sikerül, akkor ismét nyilall. Tegnap voltam röntgenen, ami teljesen negatív lett. A doki szerint bordaközi ideg vagy izomgyulladás. Szedjek ACC 600-at és fájdalomcsillapítót és holnaputánra elmúlik.... Nos három hete fáj és nem úgy néz ki, hogy elmúlna. Menjek vele valahova? Ha nyújtózom olyan érezés, mintha bordám végén egy dudor lenne ami mozog is. Persze nincs ott semmi, csak az érzés.
További ajánlott fórumok:
- Bal oldali lapocka fájdalom levegővételkor mitől lehet?
- Baloldali mellkasi fájdalom lehet a szívprobléma?
- Szúró jobb oldali petefészek környéki fájdalom, ciszta lenne vagy mi?
- Jobb oldali hasi fájdalom és világos széklet mit jelenthet? A belem van ott a máj vagy a vakbél vagy más?
- Láz után jobb oldali bordafájdalom lehet tüdőgyulladás?
- 25.héten bal oldali alhasi fájdalom 3napja..mi lehet az oka?