Baloldali mellkasi fájdalom lehet a szívprobléma? (tudásbázis)
Gondolom mire hazaérssz később is van. Azért fél óra erős séta, később futás beleférne az idődbe
Tudom hogy ez is nyűgös, de erőt kellene venned magadon. Fel is kellene nevelni a gyereket és nem csak általános iskoláig
Nekem valaki a pánikra a futást javasolta
Laza munkaidőm volt , igy reggelente elmentem kocogni
Mindig hosszabb távot. Erős egy hónap eltelt mire azt is éreztem hogy milyen jó a futás
Persze a pánik tünetei megint megjelentek és abbahagytam
Ugyanilyan hülye voltam más mozgásterápiában is. Most iszom azok nak a levét
Sajnálom :( de akkor is megoldást KELL találnod.
Országos lefedettséggel léteznek obezitológiai központok (az elhízással foglalkozók, kardiológiával karöltve, hisz összefügg a két probléma).
Nem tudom, merre élsz, de szerintem ebben a listában megtalálod a hozzád legközelebb lévőt, és azt is el tudom képzelni, hogy az első személyes vizsgálat után akár interneten keresztül is tudnak segíteni, egyébre szabott étrenddel, fogyást segítő gyógyszerekkel, stb.
Csak egyet ne tegyél, ne ringasd magad abban a hitben (volt már ilyen fórum nemrég, hasonló problémával, csak más névvel), hogy biztos mozgásszervi problémád van és majd úgyis elmúlik ...
(Amúgy a plusz 60-70 kiló mozgásszervi problémákat is fog okozni, csak nem mellkasi fájdalommal.)
Hidd el, hogy jót akarok, tedd meg a lépéseket az egészséged érdekében, ha másért nem, a kisgyerekedért, hogy egészségben fel tudd nevelni.
El tudod képzelni, micsoda terhelésnek van kitéve a keringési rendszer, a szív izmai, ahogy eszeveszetten pumpálnia kell, az erek falai , ahogy az eszeveszett pumpálás után rájuk zúdul a vér ... a nap minden percében, reggeltől estig, éveken keresztül?!? "Csak" mert cipeli a test a 60-70 kiló túlsúlyt. Mintha egy másik embert hordana a hátán folyamatosan.
Fórumindító, a havi 2 kiló nulla. Vannak jó kórházak, ahol orvosi felügyelet mellett leszednek ekkora súlyból havi 15 kilót, pont a szíved védelme miatt!! És megtanítanak a helyes életmódra.
Nézd, én aztán nagyon jól tudom mi a szivszúrás, mellkasi fájdalom és társai
Fel nem sorolhatom hányszor rohantam nagyon kedves kardiologusomhoz, SBO-ra vagy az ügyeletre és soha semmi nem volt. Még ennél több fizikai beavatkozás is volt amit nem részleteznék itt
Évtizedek teltek el igy
A bétablokkolót/Bisoprolol nagy "kedvvel" adják mert jót tesz a szivnek, amúgy meg megnyugtatja a beteget, hogy most jó lesz
Értem én hogy hiába is mondanám hogy nyugi, pedig nyugi :) nincs baja a szivednek ha megvizsgálták
Az infarktusnak jellegzetes EKG képe van
Nem gondolom hogy a súlyodtol lenne ez a gond, de neki kellene állni kemény mozgásnak hogy leadd a súlyodat
Diéta nem mindig elég és kellemetlenebb mint a mozgás
Szoval nyugi!
Nem vagyok orvos, de ettől függetlenül úgy gondolom, hogy ez nem a szívprobléma, mert akkor fáj, mikor levegővételnél a bordáid mozognak.
Az eddigi fogyásodhoz gratulálok. Csak így tovább!
140 kilós testsúllyal simán lehet károsodott a szívizom és az erek, még ilyen fiatalon is.
Az nagyon dicséretes, hogy fogytál 10 kilót. És még mindig egy átlagember súlya van rajtad pluszban. :(
Én a helyedben nem elégednék meg ezzel a pánik-dumával (amúgy a panikbetegek nem őrültek), hanem ragaszkodnék a haziorvosnál beutalóhoz egy teljes kardiológiai kivizsgálásra. (Szív UH, doppler, terheléses EKG)
Aztán lehetne gondolkodni, hogyan tovább.
A fogyót addig is tartsd.
Szerintem is inkább valami reumás fájdalom lehet.
Figyelj a tartásodra!
Tornázz!
Feküdj le a hátadra és nyújtózkodj, csinálj hasprést.
Napi 30 perc ilyen mozgás csodákra képes.
Esetleg szedhetsz midetont, ami izomlazító.
A túlsúlyodat meg próbáld leadni. Idősebb korban is rengeteg ez a súly, ilyen fiatalon meg főleg.
További ajánlott fórumok:
- Érdekes mellkasi fájdalom
- Szorító mellkasi fájdalom és zsibbadó ujjak. Ez mire utal? Mi lehet a probléma?
- Mellkasi fájdalom mitöl lehet?
- Erős mellkasi fájdalom, de normál pulzus/vérnyomás lehet attól még szíveredetű?
- Égő mellkasi fájdalom?
- 2 hónapja voltam tüdőszűrőn, és azóta mellkasi fájdalmam van, szúró, erős baloldali? Mitől lehet?