Érdekes mellkasi fájdalom (beszélgetés)
A porckorong terápia jó tipp lehet, főleg hogy írtad, rémes pózba kényszerítve ültél a munkahelyen sokáig.
Ahogy mindenkinek, Neked is ajánlom ezt az újabb módszert:
porckorong.hu
Semmi indoklás?:)
Végigolvastad?
Az orvosa sem tudja mi lehet a fájdalom oka.
Amit Versember írt, arra keress rá és próbáld az orvosodnak röviden, lényegretörően elmondani, hogy mi történt, mit kaptál, mi használt.
Tudni fogja, hogy mit tegyen.
na ezt nem tudom megmondani, olvastam tietze szindróma mögé bujó komoly betegségről, ahol sem vérkép, sem röntgen , ultrhang semmit nem mutatott ki. De a fájdalmak állandósultak ekkor CT végeztek ami már mutatott ki valamit. Ebból szövettan, és .....
De nálam nincs az fajta állandó fájadlom meg duzzanat meg semmi..csak mozgásra, ezért is gondolom hogy mozgásszervi dolog. Talán egy porcépítő kura.. vagy nem tudom mik léteznek segíthet, na meg a torna, uszás, gyógytorna---ilyeneken gondolkodom.
Orvossal beszétlem pár napja, és mondtam neki szeretném ha megint találkoznánk, és valahogy a végére járnánk ennek a dolognak. Szóval fogok vele ismét konzultálni mégha azzal bocsátott is el, hogy nem tudja mi lehet, szedjek fájdalom csillapitót.
Egyébként aznap mikor éreztem hogy egyre durvul a dolog, bevettem egy advil ultrát, semmit nem használt. Mikor éreztem hogy baj lesz (éppen éjszakás voltam) kihívtam az orvosi ügyeletet, a szuükséges ilyenkor elvégzendő vizsgálatok ekg stb...megcsinálták. De ekkor már olyan szinten voltam hogy levegőt is csak pici sávban tudtam venni és óvatosan tudtam lépegetni is. Mert azonnal nyilalt az egész mindenségem mellkasnál. Kaptam, mondván ez majd használ, valami koktél fájdalom csillapítót algopirin meg nem tudom mi volt benne. Az injekciótól majdnem elájultam vert a viz, ott is akartak hagyni, úgy kellett kérnem őket várjanak már egy kicsit míg jobban leszek. A lényeg az injekció semmit nem csökkentett a fájdalman sajnos. Mikor végzetem az éjszakás műszakkal, lepihentem otthon, és vettem be xilox-ot, estére jobban lettem. Napi 2 tasak szedtem. Második nap közepétől mondani tünetmentes voltam.
én is hasonlóra gondolnék, elvégre a xilox al a tünetek megszüntek. tehát valami porcelhalásos, vagy izülettel összefüggő lehet a probléma.
A tietze szindrómát is azthiszem kizárhatom mivel nincs duzzanat sem bőrpir sem semmi (és akkor sem volt mikor nagyon rosszul lettem).
Ha nincs gyulladás, akkor nincs mit gyulladáscsillapítson, de attól még fájdalmat csillapít.
Mindkét tünet megléte esetén olyan nincs, hogy egyiket kicsit jobban, másikat kicsit kevésbé. Én erről beszéltem nem laikusként.
Mivel vényköteles gyógyszer, aki felírta, tudta, mire írta fel.
de elmult nem?
na nekem ez már jóformán 3-4 éve állandó, csak ez hogy most 2 hónap alatt durvábbra fordult azt jelzi hogy romlik az állapotom. A tünetekre illő figyelni. mégis csak az egészségünkról van szó, és 32 éves vagyok
úgy hogy,pl ha megszívom most a mellkasom levegővel és kinyomom kicsit, az a szegcsont hozzá kapcsolódó bordacsont vizszintben mintha szakadna szét..és ha kicsit begörnyedve (ahogy sajnos szoktam) ülök a széken és kifujom a levegőt, akkor érzem ezt a bénitó fájdalmat a mellkasomban. És észrevettem hogy nyomásra erősödik a fájdalom. De csak ha lapos a tüdőm. Ha pl van benne levegő nincs tünet nyomásnál sem.
Nem nyomkodom én, csak végig vettem milyen helyzetekben van fájdalom, hátha számít valamit.
Akkor esetleg gerinc-terápia...
És ne nyomkodd. Tényleg minek nyomkodod?
További ajánlott fórumok:
- Szorító mellkasi fájdalom és zsibbadó ujjak. Ez mire utal? Mi lehet a probléma?
- Baloldali mellkasi fájdalom lehet a szívprobléma?
- Mellkasi fájdalom mitöl lehet?
- Erős mellkasi fájdalom, de normál pulzus/vérnyomás lehet attól még szíveredetű?
- Égő mellkasi fájdalom?
- Magas vérnyomás, karzsibbadás, mellkasi-szív fájdalom....