Bal oldali lapocka fájdalom levegővételkor mitől lehet? (tudásbázis kérdés)
Hát tapstól biztos, hogy nem.
2 kiló borzasztó kevés több, mint egy hónap alatt, ekkora súlyból, de legalább ment le, ne hagyd abba!
Minden porcikád kárát látja előbb utóbb, ha nem változtatsz.
Sziasztok,
tipikusan az a probléma, amire nehezen lehet rájönni. Nekem ilyen problémám volt: gerinc csigolyánál ideg becsípődés. Nem veszélyesen, de elég fájdalmas tud lenni.
Mitől lehet?
Egy rossz mozdulat, kicsavart pózban alszol, rosszul hajolsz le...stb
A gerinc csavart terhelése okozza.
Megoldás:
Megfelelő gerincet erősítő torna (gyógytorna, jóga), gerinc mélyizmokat erősító gyakorlatok.
Elmész megfelelő csontkovácshoz és helyreteszi a hátadat. Ez utóbbi részben megoldás, mert ismét könnyen előjöhet, valamint a gerinc melleti izmokat összekötő szalagok se szeretik. Jobb az hát megerősítése.
Tökmindegy.A hazai betegellátás sajnos siralomház - bár velem remekül bántak a váci kórházban. Azt kell mondani amúgy tegnap történt. Nekem bicajbalesetem volt pont a 46. szülinapomom ( józanul!) , nem akartam orvoshoz menni de egy barátom azt mondta másnap: Befelé a kocsiba és irány az SBO. Még akkor (másnap) is reszkettem a sokktól és a delíriumtól, de túléltem.
Ezek valós idejű döntések és rendezni kell, mert különben kololyabb lesza a baj. Jó szándékkal vayok, higgy nekem :) Üdv Laci
Szerintem onnan nem tud kilépni levegő, pláne nem a mellhártyaüregbe, de
" a tüdők szélei a légzési állapot változásaitól függően különböző mértékben terjednek be a fali mellhártya lemezei közé. Belégzéskor a mellkas kitágul, a mellhártyaöblök megnyílnak, és a tüdőállománynak a megfelelő részei ezekbe belecsúszva hozzájárulnak a tüdő kitágulásához, így a belégzéshez." - szóval elvileg "beszorulhat"...
Ráadásul a sérülésre csak emlékezne.
Bár néha olyan apróság, hogy nem is vesszük komolyan.
SBO-ra nem egy hónapos tünettel, betegséggel kell menni, hanem tényleg sürgősségi ellátást igénylővel.
Szerinted mit mondanak, ha elmondja egy hónapja probléma, de most eszébe jutott és benézett.
Tényleg.
Én először egyébként is valami reumatikus dologra vagy valamelyik csont sérülésére gondoltam.
A tüdőgyulladás egy hónap óta már talán mozdult volna valamerre, nem tudom.
A legfurább betegséget pár napja hallottam,
szívritnus-változás a karok felemelésekor.
Amit most találtam, az nem az, de ez is járhat lapockatáji fájdalommal.
Lehetséges idegszál becsípődés is. Az olyan érzés, mintha a szív fájna. Nyakisérvnél sugárzik a fájdalom a lapocka alá, vállba is.
mint, ahogy már előttem javasolták csak RTG-vel lehetne ezt kizárni. Neurológus az igazi hozzáértő, ha netán ez a probléma.
Ha nem vagy jól, addig járj a nyakukra, amíg a problémára nem derül fény.
Gyors jobbulást!
Ha a vállad mozgatására fokozódik, akkor elsőre én is reumatikus fájdalomra gondolnék. Nekem a jobb vállammal van gond, simán fájhat több hétig is.
Viszont azt is írod, hogy mintha a szíved fájna, ezek szerint belül érzed.
Én mindenképpen elmennék egy tüdö rtg-re, ahogy Guruljka írta, az is csinálhat hasonlót.
És még egy jutott eszembe: sokszor volt nekem is olyan, hogy a bal oldalon, a szívem fölött mély levegővételkor szúrt, de csak egy pontban, és előről éreztem, nem a lapockámban. De az csak ideig-óráig volt, aztán megszűnt.
Erre azt mondta a doki h egy beszorult levegő buborék lehet.
Talán röntgen is kellene.
Ha esetleg hideg huzat éri a vállad, akkor az persze sehol nem látszik, de fáj.
További ajánlott fórumok:
- Baloldali mellkasi fájdalom lehet a szívprobléma?
- Szúró jobb oldali petefészek környéki fájdalom, ciszta lenne vagy mi?
- Köhögéstől jobb oldali borda alatti hosszan tartó fájdalom
- Jobb oldali hasi fájdalom és világos széklet mit jelenthet? A belem van ott a máj vagy a vakbél vagy más?
- Láz után jobb oldali bordafájdalom lehet tüdőgyulladás?
- 25.héten bal oldali alhasi fájdalom 3napja..mi lehet az oka?