"Kőfal" torta (vagy süti is lehet) recept
120 perc
?
~20g/adag
?
A "Kőfal" torta (vagy süti is lehet) hozzávalói:
6 tojás
12 kanál cukor + 1 vanilincukor
20-25 dkg durvára tört pirított dióbél
15-20 dkg vaj
egy kis adag erős feketekávé (gyerekek esetén koffeinmentes, és instantból is jó
A "Kőfal" torta (vagy süti is lehet) elkészítési módja:
A tojások fehérjét 6 kanál cukorral kemény habbá verjük, a dióbelet elkeverjük benne és sütőpapírral bélelt tepsiben (vagy tortaformában)megsütjük alacsony hőfokon,(gyakran nyitvahagyva a sütőajtót szépen kiszárítjuk. Ezt kettő vagy három részre vágjuk (annak függvényében, hogy kerektortát, vagy lapos süti, vagy magas tortát szeretnénk - lapjára vagy hosszában is vághatjuk)ha kihült. A krémhez a hat tojássárgát a maradék cukorral habosra kavarjuk, beletesszük a kávét és gőz fölött folyamatosan keverve sűrű krémmé főzzük. Levéve a gőzről belekeverjük a habosra kevert vajat. Ezzel a krémmel töltjük meg és vonjuk be teljesen a lapokat. Az oldalát és a tetejét villával "felborzoljuk", mintha vakolt házfal lenne.
Ha vastagon tesszük közé a krémet, a tetejét csokimázzal is bevonhatjuk.(több mint 1/3 rész kell kívűl!)
Minden sütő másképp süt, így ki kell tapasztalni, hogyan lesz ropogós-száraz a lap bele is.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: kosarask, 2009. febr. 8. 16:47
A "kőfal" torta (vagy süti is lehet) elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.